Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Ευρωπαϊκή Βράβευση του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών , με το έργο LYPS - Let Your Passion Shine.

16/04/2014  
Τέσσερα ευρωπαϊκά βραβεία απέσπασαν τη φετινή χρονιά ελληνικά σχολεία, ενώ το πρώτο βραβείο όλων των κατηγοριών (overall prize) απονεμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ελληνικό σχολείο.Πρόκειται για το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με το έργο LYPS - Let Your Passion Shine. Το βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 4 έως 11 ετών απονεμήθηκε στη μαθήτρια Ράνια Μπεκίρη.
Το eTwinning είναι η Κοινότητα των σχολείων στην οποία συμμετέχουν περίπου 250.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Το European Schoolnet συντονίζει την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning , εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τώρα στον ένατο χρόνο της, η δράση eTwinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει περίπου 250.000 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς σε 32 χώρες, οι οποίοι επικοινωνούν, εργάζονται μαζί και σχεδιάζουν διασυνοριακά εκπαιδευτικά έργα. Το eTwinning επιβεβαίωσε τον σημαντικό ρόλο του στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης, βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να μοιραστούν, επιτρέποντάς τους να αισθάνονται και να είναι μέρος της μεγαλύτερης κοινότητας μάθησης στην Ευρώπη.
Η πλατφόρμα του eTwinning προσφέρει ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς να συναντηθούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε σχολικά έργα, ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος και σε διαδικτυακές ομάδες συζήτησης. Προσφέρει, επίσης, πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω διαδικτυακών Εκδηλώσεων Εκμάθησης, με έμφαση στις δεξιότητες συνεργασίας και τη χρήση της τεχνολογίας στην παιδαγωγική πρακτική.
(Αναδημ.εφημ. "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" )&http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου