Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Αυξημένοι στους 10.000 οι συμμετέχοντες στο φετινό Thessaloniki Pride


Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2014», στις 20 και 21 Ιουνίου. Έρχεται κύμα Βαλκάνιων επισκεπτών για τις εκδηλώσεις
10 Μαι 2014 - 06:20
Picture 0 for Αυξημένοι στους 10.000 οι συμμετέχοντες στο φετινό Thessaloniki Pride
της Κάτιας Γερακαρίτου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2014», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου.

Φέτος, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα συμμετάσχουν στις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περίπου 10.000 άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας (γκέι, τράνς, μπάι και λεσβίες), έναντι περίπου 7.000 πέρυσι. Σημαντικός είναι ο αριθμός των ατόμων, που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, κυρίως από τις χώρες των Βαλκανίων, όπως Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία, καθώς και από την Τουρκία.

«Κάθε χρόνο είναι αυξημένη η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, και αυτό δείχνει ότι τον συγκεκριμένο θεσμό τον έχει αγκαλιάσει η πόλη» είπε, στηVoria.gr ο εκπρόσωπος του 3ου Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης.

Κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων είναι το «Ώρα Για Μας» και διοργανώνονται από κοινό αίτημα του Thessaloniki Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και της HOMOphonia-Thessaloniki Pride σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντασσόμενες στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Οι εκδηλώσεις του 3ου Thessaloniki Pride

Μουσικές, θεατρικές εκδηλώσεις, forum, street party και η μεγάλη παρέλαση είναι ορισμένα από τα γεγονότα που θα εκτυλιχτούν στη διάρκεια του διημέρου σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή πιθανότητα στην πλατεία Χρηματιστηρίου (λόγω των εργασιών για την ανάπλαση της περιοχής πιθανόν να γίνουν σε άλλο μέρος, που ακόμα δεν έχει καθοριστεί) και το Σάββατο στον Λευκό Πύργο.  


Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί DJ Party και θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Σκηνές κυνηγιού από την κάτω Βαυαρία», από την ομάδα Παπαλάνγκι.

Το Σάββατο στις 21 Ιουνίου, στην Πλατεία Λευκού Πύργου, θα υπάρχουν στημένα stands των οργανώσεων για την ενημέρωση του κόσμου. Θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων και ομάδων έως την πλατεία Ελευθερίας και με τη λήξη αυτής θα ξεκινήσουν συναυλίες με διάφορα μουσικά συγκροτήματα.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί ένα Pride Forum, μία ομιλία σχετικά με την LGBT νεολαία και τα παιδιά των ομογονεϊκών οικογενειών. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το πρώτο παιδικό βιβλίο για τις ομογονεϊκές οικογένειες από την Οργάνωση «Οικογένεια Ουράνιο Τόξο».

Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με στόχο των διοργανωτών, την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών και λεσβιών.

Το Φεστιβάλ στηρίζει από τη πρώτη στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας πως η διοργάνωση προσβλέπει στην διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της πόλης και στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων για συμμετοχή στο Pride.

Τα δυο προηγούμενα Pride είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της εκκλησίας αλλά και από συλλόγους πιστών, οι οποίοι μάλιστα είχαν προχωρήσει και στη συλλογή υπογραφών κατά της διοργάνωσης.
πηγή:voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου