Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΙΟΥ 2014 ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ(ipolistonkosmo.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Πού
Νέα Παραλίαχάρτης
Πότε
31-05-2014  έως και  31-05-2014
Ώρα
18.00 & 19.30
Τιμή Εισόδου
free-Δωρεάν 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΙΟΥ 2014
ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
δήμος Θεσσαλονίκης και η ομάδα Πτώση/Πτήση θα παρουσιάσουν εκδήλωση – θέατρο δρόμου με θέμα την αναπηρία το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στη Νέα Παραλία (πλατφόρμα του Φεγγαριού κοντά στις “Ομπρέλες” του Γ. Ζογγολόπουλου).

Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο χωρίς λόγιααφιερωμένο σε ανθρώπους με αναπηρία στο οποίο κυριαρχεί η κίνηση και ο αυτοσχεδιασμός. Στην παράσταση η οποία θα έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτών και θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις, στις18.00 και στις 19.30, συμμετέχουν συνολικά 18 καλλιτέχνες.

Στόχος είναι να αποτυπωθούν με έναν διαφορετικό, παραστατικό τρόπο οι δυσκολίες της κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων με αναπηρίες και να αναδειχθεί η κοινή ευθύνη της κοινωνίας και των ατόμων αυτών καθώς και η ανάγκη μιας συλλογικής, δημιουργικής συνεργασίας και προσφοράς για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Την ομάδα Πτώση/Πτήση που επιχειρεί να παρουσιάσει ένα κοινωνικό πρόβλημα με ένα διαφορετικό τρόπο, με αγάπη και ευαισθησία δημιούργησαν η θεατρολόγος Λίζα Πέτζολτ από τη Γερμανία, η ανθρωπολόγος Αμαράντα Ερέδια Χαέν, από την Ισπανία, η σπουδάστρια της Φιλοσοφίας Μαρία Καλανδαρίδου και η performer Μαρία Στεφανίδου, από την Θεσσαλονίκη, ενώ την παράσταση στηρίζουν άλλοι 14 performers της πόλης.

πηγή: http://www.ipolistonkosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου