Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ακολουθώντας το θέατρο

Από τις 2 έως τις 11 Μαΐου, ο διακεκριμένος Ολλανδός σκηνοθέτης και εικαστικός Ντρις Φερχούφεν στήνει στους δρόμους της Αθήνας την περιπατητική παράσταση No Man’s Land.Της Μαρίνας Τσικλητήρα

Από τις 2 έως τις 11 Μαΐου, ο διακεκριμένος Ολλανδός σκηνοθέτης και εικαστικός Ντρις Φερχούφεν στήνει στους δρόμους της Αθήνας την περιπατητική παράσταση No Man’s Land η οποία, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως πολιτική πράξη.

Το concept: 20 θεατές συναντιούνται σε έναν κεντρικό σταθμό της πόλης με 20 οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες. Κάθε θεατής ακολουθεί τον «δικό» του μετανάστη-οδηγό σε έναν αποκαλυπτικό περίπατο.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του πρωτοποριακού Fast Forward Festival το οποίο, σε επιμέλεια Κάτιας Αρφαρά, ξετυλίγεται έως τις 11 Μαϊου στους χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών-και όχι μόνο.

Με τα μάτια των άλλων

Μετά την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ισπανία, το No Man’s Land αναπροσαρμόζεται ειδικά για την παρουσίασή του στην Αθήνα, όπου, σύμφωνα με τον Ντρις Φερχούφεν, «η συνθήκη είναι τόσο επείγουσα, ώστε πρέπει να δοθεί μια συγκινητική, ποιητική όσο και γεμάτη νόημα απάντηση στο τι μπορεί να σημαίνει “διαπολιτισμικό περιβάλλον”».

Για τη συνάντηση των δύο «πλευρών», χρησιμοποιείται iPod, μέσα από τα ακουστικά του οποίου ο θεατής ακούει τη βιογραφία ενός μετανάστη, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εκείνος που τον οδηγεί στους δρόμους της πόλης.

Θεατής και οδηγός αποκτούν μια ιδιότυπη σχέση γειτνίασης, καθώς ο πρώτος εμπιστεύεται τον δεύτερο σε μια περιήγηση στην αθέατη πλευρά της πόλης του.

Αύριο Παρασκευή, 2 Μαϊου, ή όποια από τις υπόλοιπες μέρες της παράστασης επιλέξετε, φορέστε άνετα παπούτσια και ρούχα, γιατί ο περίπατος, με αφετηρία τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μοναστηράκι, θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά.

Ώρες παραστάσεων: Δε - Παρ 17:00 | 20:00 | 22:00.

Σαβ & Κυρ 15:00 | 17:00 | 20:00 | 22:00

(προσέλευση αυστηρά τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη)
πηγή:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου