Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Για άλλα δύο χρόνια η συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας με ΑΠΘ

Οι πύλες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης άνοιξαν στους φοιτητές, σε βαθμό που πλέον το 47% των ακροατών της είναι κάτω των 25 ετών, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Μετά την επιτυχημένη συνεργασία των τελευταίων χρόνων, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,Κωνσταντίνος  Ζέρβας, υπέγραψαν σήμερα την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο φορέων για την υλοποίηση κοινών δράσεων με στόχο τη διάδοση της μουσικής παιδείας στη νεολαία και στο ευρύτερο κοινό της πόλης.
Η συνεργασία, που θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2016, ενδεικτικά περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  • Παραχώρηση της Αίθουσας Τελετών του Α.Π.Θ. για τις συναυλίες της Κ.Ο.Θ. όπως αυτές περιγράφονται στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Κ.Ο.Θ. Σεπτ. 2014 – Ιούνιος 2016, με όρο την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
  • Δωρεάν είσοδο για όλους τους φοιτητές του Α.Π.Θ. (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) σε όλες τις συναυλίες που είναι αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ. – εξαιρούνται οι συναυλίες στις 26 Οκτωβρίου (επετειακή) και την 1η Ιανουαρίου, για τις οποίες θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους φοιτητές.
  • Ειδικό μειωμένο εισιτήριο συναυλιών Κ.Ο.Θ. για όλους τους φοιτητές του Α.Π.Θ. (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) σε όλες τις συναυλίες που είναι συμπαραγωγές της Κ.Ο.Θ. με άλλους φορείς. Το αντίτιμο του εισιτηρίου των φοιτητών θα ορίζεται κατά περίπτωση.
  • Ειδικό μειωμένο εισιτήριο συναυλιών Κ.Ο.Θ. για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Α.Π.Θ. (με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας) με έκπτωση 50% σε όλες τις συναυλίες που είναι αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ.
  • Διοργάνωση από την Κ.Ο.Θ. μίας (1) συναυλίας ετησίως, τα έσοδα της οποίας θα διατίθενται για την ενίσχυση δράσεων του Α.Π.Θ. 
«Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, συνεχίζουμε τη συνεργασία του Α.Π.Θ. με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας για δύο ακόμη χρόνια τη δωρεάν είσοδο των φοιτητών μας στις συναυλίες της Κ.Ο.Θ. Με τέτοιες συνεργασίες ο παιδευτικός και πολιτιστικός ρόλος του δημόσιου πανεπιστημίου αποκτά νόημα, γίνεται πράξη», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι με τη συνεργασία της Κ.Ο.Θ. και του Α.Π.Θ., άλλαξαν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τόνισε πως «οι πύλες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης άνοιξαν στους φοιτητές, σε βαθμό που πλέον το 47% των ακροατών της είναι κάτω των 25 ετών».
πηγή:voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου