Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

«Είμαστε Παιδιά του Κόσμου»: Μοναδικό φεστιβάλ για την αποδοχή του διαφορετικού

Ένα μοναδικό φεστιβάλ για την προώθηση της ιδέας της Αποδοχής του διαφορετικού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, με τίτλο «Είμαστε Παιδιά του Κόσμου».
Η προώθηση της ιδέας της Αποδοχής του Διαφορετικού, αποτελεί προτεραιότητα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, που φοιτούν μαθητές από 12 διαφορετικές εθνικότητες. Οι δάσκαλοι στο μικρό αυτό σχολείο, τόλμησαν να ανοίξουν τις πόρτες του, την αγκαλιά του και το «μυαλό» τους, στις ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των παιδιών του κόσμου, θεωρώντας σημαντικό να γνωρίσουν και να αναδείξουν, τόσο μέσα στο σχολείο όσο και μέσα στη ντοπική κοινωνία, τους πολιτισμούς από τους οποίους προέρχονται οι μαθητές τους.
Με αναφορά στα Δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, όπως αυτά διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, το φεστιβάλ επικεντρώνεται κυρίως στα δικαιώματά τους, στη μόρφωση και τις ίσες ευκαιρίες.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς με την υποστήριξη και συμμετοχή των παρακάτω:
«Ύπατη Αρμοστεία» του OHE, «Action Aid Hellas», «Χαμόγελο του Παιδιού», «Generation 2.0 Red», «Nomades Artcore», «Καλλιτεχνεία Αχαρνών», «Πangea World Music Center», «Troupe Emma Ya», «Batala Atenas» κ.α.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διεθνή κουζίνα, στο «Τραπέζι των Εθνών», με γεύσεις από τον τόπο τους που θα προσφέρουν οι γονείς του σχολείου και ομάδες μεταναστών που έχουν προσκληθεί γι` αυτόν τον σκοπό.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ζωντανές εμφανίσεις μουσικών σχημάτων, παρέλαση στους δρόμους γύρω από το σχολείο μαζί με τους «Batala Atenas» και τέλος DJ party.
πηγή:gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου