Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Μουσική με βαθιά πνευματική ομορφιάΜε την συνοδεία του θρυλικού στον κόσμο της τζαζ σαξοφωνίστα Charles Lloyd θα εμφανιστεί την Ιη Ιουνίου στην Μελβούρνη η γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη.

Το κονσέρτο που αναμένουν με ανυπομονησία οι φίλοι της τζαζ οργανώνεται από το Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ της Μελβούρνης και το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και θα δοθεί στο Melbourne Town Hall.

Όπως είναι γνωστό η Μαρία Φεραντούρη, μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της πατρίδας μας για τέσσερις και πλέον δεκαετίες έχει και στο παρελθόν τραγουδήσει στην Μελβούρνη αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Φαραντούρη έχει γίνει παγκόσμια γνωστή, ως τραγουδίστρια της αντίστασης, λόγω του ότι ερμήνευσε κυρίως τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Παγκόσμια γνωστός στον κόσμο της τζαζ είναι και ο Charles Lloyd που για 50 χρόνια έχει εμφανιστεί με επιτυχία μαζί με του πιο γνωστούς μουσικούς της τζαζ.
Η συνεργασία του Lloyd με τη Φεραντούρη έχει αρχίσει πριν μια δεκαετία περίπου και το κονσέρτο τους αναμένεται να σημειώσει επιτυχία.
πηγή:neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου