Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Τα 5 καλύτερα μέρη του πλανήτη για να «βιώσετε» τη μουσική gr.news.yahoo.com

Αβάνα, Κούβα
Επηρεασμένοι από το ντοκιμαντέρ Buena Vista Social Club, που ήταν ουσιαστικά μια ματιά στα ενδότερα της κουβανέζικης παράδοσης, πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνουν κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της χώρας για να ζήσουν το μυστήριο και την μοναδική της ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα αφήνονται να παρασυρθούν από τους ρυθμούς της salsa και της rumba.
Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
Μουσική πρωτεύουσα του κόσμου, το Λονδίνο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Είναι αδύνατον να μετρήσεις πόσοι καλλιτέχνες έχουν ζήσει και δημιουργήσει σε αυτήν την πόλη, που αποτελεί παράδεισο για κάθε φιλόμουσο. Από τεράστια clubs, όπως το Ministry of Sound και το Fabric, μέχρι underground σκηνές και τεράστια shows στο O2 Arena, όλα τα μουσικά είδη και όλες οι μουσικές φυλές ενώνονται και μπλέκονται σε αυτή τη μητρόπολη.
Βερολίνο, Γερμανία
Αλληλένδετες έννοιες είναι η γερμανική πρωτεύουσα και η τέχνη του καμπαρέ. Αρκετά πιο σκοτεινό από το αντίστοιχο γαλλικό και αν και πλέον έχει χάσει αρκετή από την αίγλη του, το βερολινέζικο καμπαρέ προσφέρει ακόμα συγκινήσεις και τη μοναδική αίσθηση ενός ταξιδιού στον χρόνο μέσα από τη μουσική και το θέαμα.
Νέα Ορλέανη, Η.Π.Α.
Μία από τις πιο «μουσικές» περιοχές της αχανούς αυτής χώρας, εκτός από τα άπειρα μικρά jazz bars, προσφέρει κάθε χρόνο και το «Jazz Fest», ένα δεκαήμερο gala με 12 σκηνές και πάνω από 650.000 επισκέπτες. Όποιος τυχερός βρεθεί εκεί, θα βιώσει περίπου όλη την πολιτιστική κληρονομιά της Νέας Ορλεάνης. Από gospel μέχρι funk και rock, το φεστιβάλ αυτό έχει φιλοξενήσει ανά τα χρόνια, τεράστια ονόματα όπως οι Ella Fitzgerald, Fats Domino, Miles Davis, BB King, Joni Mitchell και πάρα πολλούς άλλους.
Reading, Μεγάλη Βρετανία
Ένα από τα πιο ιστορικά φεστιβάλ του κόσμου διοργανώνεται σε αυτήν την πόλη και αποτελεί μια μουσική -και όχι μόνο- εμπειρία που κάθε μουσικόφιλος οφείλει να ζήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή του. Κάμπινγκ, έξι stages με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και περίπου 80.000 fans, συνθέτουν τη συνολική εικόνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου