Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες 4-8 Ιουνίου 2014, Egyptian Theatre, Hollywood (entertainment.in.gr/)

Παρά τα εσωτερικά του προβλήματα, που πασχίζει να λύσει, το ελληνικό σινεμά διαπρέπει στα διεθνή φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια. Αυτό το νέο πρόσωπο του ελληνικού κινηματογράφου θα παρουσιάσει το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Los Angeles από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, στο Egyptian Theatre, στο Hollywood.
Η Άλλη Γυναίκα, ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης 
Κάποιοι μιλούν για Αναγέννηση του Ελληνικού Κινηματογράφου, άλλοι για Νέο Κύμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Οι χαρακτηρισμοί και η περιγραφή μπορεί να διαφέρουν, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι ο Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος διανύει μία εντυπωσιακή περίοδο εξωστρέφειας με κινηματογραφιστές που απασχολούν τα διεθνή μέσα επικοινωνίας και αποτυπώνουν το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας.

Το φετινό φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες (Los Angeles Greek Film Festival) καλωσορίζει 29 ταινίες, εκ των οποίων οι 2 θα προβληθούν σε πρώτη παγκόσμια προβολή, οι 14 θα προβληθούν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και 11 θα προβληθούν για πρώτη φορά στο κοινό του Λος Άντζελες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το ένα τρίτο των ταινιών είναι γυρισμένες από γυναίκες.

“Καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας κρίσης άνευ προηγουμένου, η αναταραχή που βιώνει η κοινωνία αποτυπώνεται στο ελληνικό σινεμά οδηγώντας τους κινηματογραφιστές να ξεφύγουν από τις πεπατημένες του παρελθόντος”, επισημαίνει ο διευθυντής του φεστιβάλ Αριστοτέλης Κατωπόδης.

“Είναι αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό το γεγονός ότι φέτος είχαμε αριθμό ρεκόρ αιτήσεων από γυναίκες δημιουργούς ταινιών που κάνουν την πρώτη τους προσπάθεια στο χώρο. Είμαστε περήφανοι καθώς στο φετεινό φεστιβάλ μας θα αναδείξουμε κάποια από αυτά τα ανερχόμενα ταλέντα.”

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 4 Ιουνίου με την ταινία «Η άλλη γυναίκα» (The Other Woman) του Nick Cassavetes και πρωταγωνιστές τους: Cameron Diaz, Nikolaj Coster Waldau, Kate Upton κ.α. ενώ η αυλαία πέφτει στις 8 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο εχθρός μου».

Η βραδιά κλείνει με τα βραβεία Ορφέας του φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Γνωστά ονόματα από τη βιομηχανία θεάματος απαρτίζουν τη συμβουλευτική επιτροπή (Advisory Board) του Los Angeles Greek Film Festival: Ted Sarantos, πρόεδρος προγράμματος της διαδικτυακής πλατφόρμας NETFLIX, Kary Antholis, πρόεδρος του HBO miniseries, Jim Gianopulos, πρόεδρος της Fox Filmed Entertainment, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Alexander Payne, η ηθοποιός Olympia Dukakis, ο ηθοποιός και παραγωγός Billy Zane κ.α.

Χορηγοί της διοργάνωσης -μεταξύ άλλων- είναι η Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Pabst Brewing Company (Οικογένεια Μητροπούλου), η CINEMAX και χορηγός επικοινωνίας το Mega Cosmos.

Ακολουθούν δύο (2) συνημμένα αρχεία (δελτία τύπου) με τις συμμετοχές και τις διαγωνιζόμενες ταινίες, ντοκυμανταίρ και μικρού μήκους ταινίες, καθώς και με τα panel που θα λάβουν χώρα κατά τις μέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και του advisory board και τους χορηγούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τις συμμετοχές και το πρόγραμμα προβολών στη επίσημη ιστοσελίδα του Los Angeles Greek Film Festival www.lagff.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου