Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Η West Side Story της Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνικά και άλλα δρώμενα εντείνουν την προσπάθεια για την αναβάθμιση της Δυτικής Πλευράς της συμπρωτεύουσας


Συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, γκράφιτι, προβολές και άλλες δράσεις από δημιουργικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες  της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου η «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» σε συνεργασία με την  Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Οι δραστηριότητες που έχουν τον γενικό τίτλο «West Side Story»  προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή της Δυτικής Εισόδου, των Ξυλάδικων και του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Η συνοικία που βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου της πόλης δεν είναι ευρέως γνωστή. Στο πλαίσιο του «West Side Story» άλλωστε, η βίλα  Πετρίδη, το  νεοκλασικό κτίριο της οδού Αναγεννήσεως που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανοίγει για πρώτη φορά ως χώρος δράσεων.

Το πρόγραμμα διακρίνεται από ποικιλία. Ο εξωτερικός τοίχος του ιστορικού Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού θα μεταμορφωθεί από νέους street artists της Θεσσαλονίκης (Apset, Zofos, Jamer, Sive, Ser-Simoni, Nar) οι οποίοι θα αποτυπώσουν σκηνές από την ιστορία της πόλης  (Σάββατο, 19.00). Στις 19.30 του Σαββάτου συναυλία από το κουαρτέτο «Αιμίλιος Ριάδης» θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρος της Κτηνιατρικής σχολής (οδός Γιαννιτσών), ενώ η θεατρική παράσταση - ντοκουμέντο «Στην άλλη όχθη» σκηνοθετημένη από τον Χάρη Πεχλιβανίδη θα παιχτεί το Σάββατο και την Κυριακή στις 21.30 στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Μια άλλη θεατρική παράσταση, η «Σκηνές κυνηγιού από την κάτω Βαυαρία» σε σκηνοθεσία Τάσου Αγγελόπουλου θα ανεβεί από την ομάδα «Παπαλάνγκι» - θέατρο έξω από το θέατρο το Σάββατο και την Κυριακή στις 21.30.

Το «Μπέχτσιναρ -μια performance δρόμου» από την ομάδα Die Wolke και το studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ (Σάββατο, 20.00, Κτηνιατρική Σχολή), το μουσικό χάπενινγκ «Ο ήχος ξορκίζει τις σκιές» από το σύνολο κρουστών «Η Κρούση» (Κυριακή, 20.00, Βίλα Πετρίδη, Αναγεννήσεως), η έκθεση φωτογραφίας «Οι εικόνες μιας πόλης» από το Μουσείο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο της  PhotoBiennale,  (Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός) και η έκθεση των σημαντικότερων αρχιτεκτονικών προτάσεων για την ανάπλαση της περιοχής των Ξυλάδικων και της δυτικής εισόδου (Σάββατο και Κυριακή στον Κήπο της Κτηνιατρικής Σχολής) ανήκουν επίσης στις δραστηριότητες του «West Side Story» είναι  δωρεάν.
πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου