Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

έκθεση ζωγραφικής, της Πηνελόπης Βολτέρρα, στην Κερκυριακή Πινακοθήκη


H Πηνελόπη Βολτέρρα ,γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα .Απόφοιτος του Α.Τ.Ι
( Αθηναϊκό -Τεχνολογικό Ινστιτούτο ).
Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στην Αθήνα και αργότερα εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα .Γνωρίζεται με τους Κερκυραίους καλλιτέχνες και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας τέχνης Κέρκυρας .

Η παρουσία της στον καλλιτεχνικό χώρο αριθμεί :

18 ατομικές εκθέσεις ( Κέρκυρα –Αθήνα –Ιθάκη –Δ.Γερμανία ).

Συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις :
(Κέρκυρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη –Λευκάδα ,Ρόδος –Λήμνος –Πάρος –Παξούς –Πάτρα).

Από το 1992 γίνεται μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ART STUDIO EST Αθήνα όπου δραστηριοποιήθηκε έως το 2004.

Το 2004 παρουσιάζει στην Πινακοθήκη της Κέρκυρας και της Ιθάκης το έργο της με τίτλο ΟΔΥΣΣΕΙΑ αποτελούμενο από 26 πίνακες καθώς και το βιβλίο της ΟΔΥΣΣΕΙΑ Η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ .(Σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών ).

Τον Ιούλιο του 2009: Εικαστική και Ποιοτική παρουσία υπό την οργάνωση του Βιβλιοπωλείου Κίνητρο .Παρουσίαση από τον Επ.Καθ.Παν/μίου Ιωαννίνων της Ιστορίας της Τέχνης Θάνο Χρήστου.

Διεθνείς συμμετοχές :Λιθουανία –Ρουμανία –Βουλγαρία –Πορτογαλία και NEVERS Γαλλίας –Μεξικό 2009-2011 συμμετοχή –Σε Διεθνή έκθεση Χαρακτικής –Ιταλία (Galleria La Talaccia –Torino).-(Ρουμανία .:FLOREAN MUSEUM .Συνεχή συνεργασία από 2003-2012 σε Διεθνείς Συμμετοχές :Ζωγραφικής –χαρακτικής –σχεδίου .

NEVERS ΓΑΛΛΙΑΣ : Διεθνής Διαγωνισμός
2005: 2ο βραβείο -2006: 1ο βραβείο -2007 :1ο βραβείο
Στην σύνθεση και την χρωματική της παλέτα .

Έργα της βρίσκονται : Σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό .
Δημαρχείο της Λήμνου ,στο τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,στην  ιδιωτική συλλογή του Γαλλικού Ινστιτούτου, στην ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ βιβλιοθήκη Ληξουρίου ,στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας , στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιθάκης ,στην Κερκυριακή Πινακοθήκη του Μιχαήλ Αγγέλου Βραδή, στην Πινακοθήκη Πατρών , στο FLOREAN MUSEUM Ρουμανίας ,Grabados por Lapaz Mexico .

Επιπλέον μέσα στις καλλιτεχνικές ανησυχίες της Πηνελόπης Βολτέρρα ,εντάσσεται και η συγγραφή   ποιητικού λόγου .Έχει εκδώσει  το 2013 την ποιητική συλλογή "οδοιπορικό ",την οποία  δημοσιεύσαμε σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου