Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συναυλίες με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο,emea.gr


Συναυλίες με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο
Από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φέτος ξεκινάει η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων αυτών αναλαμβάνει ο γιός του Γιώργος Χατζιδάκις, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό.
Στόχος είναι να επαναπροσεγγίσουμε τα έργα που υπάρχουν στο επίσημο αρχείο του αλλά και να γνωρίσουμε μια σειρά από ανέκδοτα έργα.
Η αρχή θα γίνει με δυο συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου, όπου στο πρώτο μέρος θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο sound track της ταινίας του G.Ferrara “Faccia di spia” από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό.
Ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε το 1975 την σουίτα αυτή για την ομώνυμη ταινία παραμένοντας για μεγάλο διάστημα στην Ιταλία.
To θέμα της ταινίας είναι τα παιχνίδια συνομωσίας των κέντρων εξουσίας και η φυσική αντίδραση των λαών.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Aπό την ταινία του Jules Dassin Never on Sunday “Ποτέ τη Κυριακή” όπου πρωτοακούστηκε το “Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι”, στην ταινία του Εlia Kazan “America America” και “T’ αστέρι του βοριά” που ακούστηκε εκεί, και από την ταινία του Dusan Makavejev “Sweet Movie” και “Tα παιδιά κάτω στον κάμπο”, στην “Μπαλάντα του Ούρι (Αχ ουρανέ)” από την ταινία του Jean Negulesco “The Heroes” και στη συνέχεια πολλά αγαπημένα μοναδικά τραγούδια από τις συνεργασίες του Μάνου Χατζιδάκι σε διεθνείς μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς της γενιάς του.
Θα τραγουδήσουν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου