Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

5 ελληνικά παιδικά βιβλία στα καλύτερα της Διεθνούς Βιβλιοθήκης


    prismanews.gr
5 ελληνικά παιδικά βιβλία στα καλύτερα της Διεθνούς Βιβλιοθήκης
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα www.ijb.de/buchmesse.html, στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2014, της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου, συμπεριελήφθησαν 5 ελληνικά παιδικά βιβλία ανάμεσα στα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2013. Οι λίστες White Ravens παρουσιάστηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.
Ο κατάλογος «White Ravens» εκδίδεται από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ειδικοί λέκτορες-συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, στα χέρια των οποίων φτάνουν χιλιάδες βιβλία από όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν τα 200 βιβλία τα οποία θεωρούν πως έχουν παγκόσμια απήχηση. Δίνεται μεγάλη σημασία σε θέματα καινοτομίας, σχεδιασμού και περιεχομένου. Τον διεθνούς κύρους κατάλογο «White Ravens» συμβουλεύονται οι μεγαλύτεροι εκδότες του κόσμου προκειμένου να αγοράσουν δικαιώματα μετάφρασης ενώ η εισαγωγή ενός τίτλου σε αυτόν πολλές φορές σηματοδοτείται ως προθάλαμος για τις κορυφαίες ατομικές διακρίσεις. Για πρώτη φορά φέτος ο κατάλογος παρουσιάστηκε με αυστηρότερες προδιαγραφές (200 τίτλοι από 250) στο μεγαλύτερο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς ενώ οι τίτλοι που προτείνει θα συμμετέχουν και στην Μπολόνια στο περίφημο ετήσιο Φεστιβαλ Παιδικής Λογοτεχνίας σε λίγους μήνες...
Tα βιβλια είναι :
Όχι, κυρία ! Αντώνης Παπαθεοδούλου,εικονογράφησης :Ναταλία Καπατσούλια εκδ. Παπαδόπουλος
Αυλητής και Παππουλάνθρωπος : Θρύλοι και Ξωτικά του Αιγαίου,των Κώστα Ζαφειρίου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά, σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου και Έλλης Μαρδά από τις εκδόσεις Αιολίδα.
Ναι, Βιρτζίνια, Υπάρχει Άγιος Βασίλης, Βασίλης !Παπαθεοδώρου, εικον :Λίλα Καλογερή, εκδ. Καστανιώτης
Η θυμωμένη μπετονιέρα, Δημήτρης Μπαλσάμ,εικον : Κώστας Μαρκόπουλος, εκδ. Επόμενος Σταθμός
H Επανάσταση των παλιών παιχνιδιών, Χρήστος Μπουλώτης, εικον :Φωτεινή Στεφανίδη, εκδ. Καλέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου