Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

« 17-11-2014./ 41 χρόνια μετά»,Βαγγέλης Μαρκάκης


« 17-11-2014./ 41 χρόνια μετά»

Η γενιά μας προδόθηκε από τον κακό εαυτό της. Αυτό που έγινε λογικά δεν εξηγείται. Ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αμφισβήτησε τον συντηρητισμό και υποκρισία, της Δεξιάς, της Αριστεράς, της Εκκλησίας, των Καπιταλιστών, των ηλιθίων. Δεν ήθελε βέβαια να σπάσει και τα αυγά, εκτός ελαχίστων, καιροφυλακτούσε βέβαια και η καθεστηκυία, με το όπλο παρά πόδας, ριψοκινδυνεύαμε με μέτρο. Μπήκαμε εύκολα στο παιχνίδι της απόλαυσης, πού είχαν στερηθεί οι προ-ηγούμενοι.
Αρκετοί από μας, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι ήταν απατεώνες αντίθετο πολλοί δούλεψαν σκληρά γι αυτό, το ‘ριξαν στα λεφτά και στην διαφοροποίηση μέσω αυτών, σαν αυτά να ήταν η λύτρωση. Το αντίθετο ήταν σκλαβιά που κατάντησε όπως κάθε σκλαβιά στον ξεπεσμό.
Όσοι αντιστάθηκαν, στο βαθμό που αντιστάθηκαν, απεκλήθησαν γραφικοί, ίσως να ήταν στα μάτια των υπολοίπων.
Ήταν όμως περήφανοι, προσπάθησαν να δείξουν ότι δεν ξεπουλιούνται όλα, προσπάθησαν να κρατήσουν μια ισορροπία μια ανθρωπιά μια αξιοπρέπεια. Δεν τα κατάφεραν. Σαφώς επικράτησαν οι άλλοι, οι πολλοί και χάθηκε ότι πολυτιμότερο μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά την ελευθερία του.

 Το κεφάλι ψηλά .

1 σχόλιο: