Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

"το πρόσωπο της αγάπης",Κωνσταντίνα Λουκέρης Λιβιεράτου

«Ανάβαλες την τελευταία πάντα μέρα τη φυγή σου
Είχαμε μέσα κι οι δυο μας βαθιά τον πανικό του χωρισμού.»

Μανόλης Αναγνωστάκης"το πρόσωπο της αγάπης"

Πολλά ζευγάρια χωρίζουν μόλις καταλαγιάσει ο έρωτας. Και αυτό γιατί δεν αντέχουν να δουν το πραγματικό πρόσωπο τόσο του άλλου όσο και του εαυτού τους..... που τόσο καιρό αγνοούσαν. Κυρίως όμως γιατί δεν έχουν την υπομονή να παλέψουν με τους δαίμονες τους και να τους νικήσουν. Γιατί είχαν υπερεκτιμήσει την αξία του σαρκικού πόθου και παρέλειψαν να ενωθούν ψυχικά και πνευματικά. Τι πιο όμορφο δέσιμο από το ψυχικό που προσφέρει η αγάπη! Να επικοινωνείτε με τα μάτια και να λέτε πράγματα που ξέρετε πως δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις. Που μόνο εσείς γνωρίζετε.

Ο έρωτας δεν χρειάζεται γιορτές....... ούτε και η αγάπη. Και τα δύο αν είναι πραγματικά έχουν τρόπους να εκφραστούν καθημερινά. Να ερωτεύεστε σαν να μην υπάρχει αύριο και να αγαπάτε σαν να πρόκειται να ζήσετε αιώνια. Και να θυμάστε.... η αγάπη μπορεί να υπάρξει από μόνη της σε οποιαδήποτε μορφή . φιλική.... μητρική..... ερωτική...... ο έρωτας όμως αν δεν εξελιχθεί σε αγάπη....... μπορεί να αποβεί μοιραίος. 

Είναι εγωιστής και επιπόλαιος άλλωστε..... 'όμως ξεγελάει τόσο όμορφα που ακόμα και ζωές χάνονται για χάρη του. Ένας δαίμονας με μορφή αγγέλου. Θα μπορούσαμε όμως να ζήσουμε χωρίς αυτόν.........
κ.λ.................... 

1 σχόλιο: