Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

"Κακαούγκα" ,Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

"Κακαούγκα"

Παρατηρώντας την εξέλιξη των ανθρωποειδών στην Ελληνική (για όσο ακόμη) χερσόνησο, κατέληξα στο γεγονός ότι ο Homo Neoellinous, μετά το 2000 χωρίστηκε σε 3 νέα είδη, που στις ημέρες μας είναι πιο εμφανή και ανθρωπολογικά ευδιάκριτα.

Στον Homo Politikous Ermafroditous, που εξελίχθηκε να άρχει και να ηγεμονεύει έναντι των άλλων με κάθε τρόπο, στον Homo Tsirakious, που ζει κοντά στην ομάδα των πρώτων και απολαμβάνει τα αποφάγια και την ευμένεια τους και στον Homo Talaiporious που ζει σε απομακρυσμένες ομάδες, εξοστρακισμένος σε άγονες πεδιάδες και που στην ουσία είναι υπηρέτης των δύο πρώτων.

 Στις δύο πρώτες κοινωνικές ομάδες που είναι και οι ολιγοπληθέστερες, επικρατεί ευμάρεια και φιλειρηνική διάθεση μεταξύ τους. Στην τρίτη όμως επικρατεί άγχος και αναρχία, λόγω της έλλειψης πόρων επιβίωσης και της υπερβολικής φορολογίας που καταβάλλεται για να επιτευχθεί η πλουσιοπάροχη ζωή των πρώτων. 

Η διαφοροποίηση αυτή των ειδών έγκειται στο ότι ο εγκέφαλος του Talaiporious, δεν εξελίχθηκε όπως των άλλων. Η αγριότητα και η φτώχεια όμως μέσα στην οποία ζει, είναι πολύ πιθανόν να ενεργοποιήσει νευρώνες που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, η οποία θα είναι ικανή να φέρει την ανατροπή και στην κοινωνική εξέλιξη αλλά και στην εν γένει συμπεριφορά γενικότερα, μεταξύ όλων των ειδών. 

Μέχρι τότε βέβαια, θα είμαστε τα μαϊμούλια στον «πλανήτη των πιθήκων»

(Κακαούγκα= καλημέρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου