Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

κρυμμένος στη σκιά τηςφωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος

Περίμενε υπομονετικά να κατέβει. Μόλις άκουσε τον θόρυβο στις σκάλες απ’ τα τακούνια της, κρύφτηκε στο μισοσκόταδο. Το φως του φεγγαριού 
σκιαγράφησε το περίγραμμα από το σώμα της, στα μάτια της νύχτας.

Το μισοφέγγαρο βάδιζε μαζί της στον ίδιο ρυθμό, σαν να ήθελε να βρίσκεται στα δικά της βήματα. Το μακρύ φόρεμα της σέρνονταν στη γη και παρέσερνε όλα τα φύλα που σκέπαζαν την υγρασία της νύχτας. Το σάλι κάλυπτε τους γυμνούς της ώμους, αφήνοντας εκτεθειμένα  στο βλέμμα του κάποια  σημεία από την όμορφη  πλάτη της.

Κοντοστάθηκε για λίγο σαν μια σκέψη να την επισκέφθηκε και συνέχισε 
αργά το νωχελικό της βάδισμα.  

Σε κάθε δένδρο καθώς περνούσε άπλωνε τα χέρια της ερωτικά, συνομιλούσε μαζί τους, αφηγούμενη την ιστορία της.Σαν να υποκλινόντουσαν στην παρουσία της, ακροατές  κάθε αφήγησης της, άφηναν ένα φυλλαράκι στα χέρια της. Αυτή του έδινε ένα ζεστό φιλί και το έχωνε στο στήθος της. Μοίραζε την ιστορία της και αυτά της χάριζαν την αγάπη τους.

Κάποια στιγμή όταν έφθασε μπροστά στην μικρή βρύση της πλατείας, έσκυψε αργά, έβαλε το λεπτό της χέρι κάτω από την βρύση, τα χείλη της άγγιξαν διψασμένα την ανοιχτή παλάμη της όπου έρεε δυνατά το νερό και το ρούφηξε λαίμαργα. Πήρε νερό στις ανοιχτές της παλάμες και ανασηκώθηκε βρέχοντας με χάρη τα μακριά της μαλλιά για να δροσιστεί. Την κίνηση αυτή την επανέλαβε δυο τρεις φορές , μέχρι που άφησε να της ξεφύγει  ένας βαθύς αναστεναγμός. 

Κάθισε στα πλευρά της βρύσης, έστρεψε το πρόσωπο της κάπου στο βάθος και άφησε τα δάκρυα της να κυλήσουν γλυκά, μαζί με τις σκέψεις της. Τα δάχτυλα της έπλεξαν μεταξύ τους, τέντωσε τα χέρια ψηλά προς τον ουρανό χαρίζοντας  τα φιλιά της στ' αστέρια.

Απ’ το πρόσωπο της έτρεχαν ακόμη οι στάλες  του νερού που έβρεξε τα μαλλιά της,έπλυνε τα μάτια της  και δρόσισε  τα χείλη της . Έπαιξε για λίγο μαζί τους, δαγκώνοντας απαλά πρώτα το κάτω χείλος και μετά το πάνω,λες και ήθελε να μη χάσει κάτι γνώριμο από τη γεύση τους. 

Έστρωσε το φόρεμα πάνω της με μία κίνηση ανακούφισης,  που την έκανε να νιώσει όμορφα. Οι τιράντες της γλίστρησαν  από τους ώμους και αποκάλυψαν την ομορφιά της μέσα στην χάρη των κινήσεων της.Τα φύλλα των δένδρων,τα νυχτοπούλια, τα άστρα και το φεγγάρι, μαζεύτηκαν γύρω της , άπλωσαν τα φτερά τους πάνω της και την άφησαν να ταξιδέψει στον άγνωστο κόσμο τους μέσα στη σιγαλιά της νύχτας.

Όλη αυτή την ώρα δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν δίπλα της, να την χαϊδεύει με  το βλέμμα του, να την συντροφεύει με το φως του φεγγαριού.Η σκιά του 
έγινε ένα με τον κορμό του δένδρου, που τον έκρυβε από τα μάτια της. Ούτε το σύρσιμο από τα πόδια του, καθώς προσπαθούσε να βολευτεί καλύτερα, έγινε αντιληπτό από την ίδια.

Προχώρησε λίγα βήματα και κάθισε στο πλησιέστερο παγκάκι, άφησε 
στρώμα απαλό πάνω του τα φύλλα των δένδρων και το  αγκάλιασε απλώνοντας  τα μακριά της χέρια . Έβαλε το ένα πόδι πάνω στο άλλο με μια αργή κίνηση, αφήνοντας το φόρεμα της να πέσει προς τη μία πλευρά αποκαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές της.

Πόσο γελοίος ένιωσε, στην σκιά των κινήσεων της. Φοβισμένος μπροστά στην θεσπέσια ομορφιά της, κάθε φορά ανέβαλε για την επόμενη νύχτα, την απόφαση του να της μιλήσει για τον λησμονημένο έρωτα του στο σκοτεινό μυαλό της. ΄

Ανασηκώθηκε με χάρη,κοντοστάθηκε για λίγο σκύβοντας να βγάλει κάτι απ’ το παπούτσι της, ίσως μια πέτρα που απρόσκλητη την επισκέφθηκε. Γύρισε το πρόσωπο της στο δένδρο που έκρυβε την παρουσία του και μέτρησε με το χαμόγελο της την απόσταση που τους χώριζε.

Φεύγοντας από τον δικό της μικρό παράδεισο, άφησε να πέσει στο μισοσκόταδο  η καληνύχτα της !
Εκείνος την σήκωσε με πόνο και την ακούμπησε στο προσκέφαλο της, μέχρι να έρθει η επόμενη νύχτα!

Τάσος Ορφανίδης

2 σχόλια:

  1. Απορώ που δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το μικρό ψυχογράφημα. Η κάθε γυναίκα θα βρει τον εαυτό της μέσα σ' αυτό. Τάσος Ορφανίδης τέτοιο παράξενο και μυστηριώδες γράφημα, πρώτη φορά που διάβαασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ αγαπητή anemoni που αγκάλιασες την μικρή μου αυτή ιστορία, καθημερινή όπως τόσες άλλες,κρύβει όμως μια ευαίσθητη πτυχή στη σχέση του ζευγαριού που πετιγράφεται

      Διαγραφή