Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

δύο επισκέπτεςΤην περασμένη εβδομάδα, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο ησυχαστήριο μας, δυο νέους ανθρώπους. Πολλές φορές συμβαίνει να γνωρίζεις άτομα μέσα από διάφορες συγκυρίες, αλλά ουσιαστικά να μη τα ξέρεις. 

Μια μέρα ήταν αρκετή για να γνωριστούμε καλύτερα, να γεφυρώσουμε την διαφορά ηλικίας,να βρούμε κοινά ενδιαφέροντα. Λάτρεις του βουνού, της ορειβασίας,  του ελεύθερου σκί και του ποδήλατου βουνού, γεμάτοι ανησυχίες  γνωρίζουν τον Όλυμπο σαν το σπίτι τους. Δεν είναι τυχαίο, εφ’ όσον ζουν στην Σφενδάμη, ένα χωριό κοντά στην Κατερίνη. 


Η συζήτηση μαζί τους δεν κούραζε, αντίθετα μάθαμε πολλά απ’ αυτούς και χαρήκαμε την κουβέντα  μαζί τους. Πόσο ενδιαφέρον είναι το πλησίασμα νέων ανθρώπων, γεμάτους ζωή και άποψη .Πόσο πλούσιοι είναι τέτοιοι νέοι, με τόσα χαρίσματα. Η ευγένεια στο πρόσωπο τους, μετέδιδε γαλήνη,
μετέφερε την ηρεμη δύναμη του βουνού.

Όταν είσαι νέος πλάθεις όνειρα ,που κάποτε θέλεις να τα δεις να πραγματοποιούνται. Έτσι ήμασταν κι εμείς κάποτε.Τα όνειρα τους έφεραν στη θύμιση τα δικά μας κι όσα απ'αυτά απέμειναν σαν υπόσχεση   στον εαυτόν μας.Τα φυλάμε στο σεντούκι των επιθυμιών μας καλά κρυμμένα,σαν φυλαχτό. 

Η παρουσία τους ξύπνησε τις ανάγκες μας, έφερε μπροστά τα δικά μας όνειρα, περπατήσαμε μαζί την διαδρομή τους και ανασύραμε όσα αφήσαμε κληρονομιά στα παιδιά μας, σε κάθε νέο που θα μπορούσε να τα επιλέξει.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη, ήσασταν μια όαση για εμάς!

Τάσος Ορφανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου