Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Νίκη Ταγκάλου / ένα ποίημα από την ποιητική συλλογή "επανάσταση σιωπής"Θα γονατίσω κάτω,θα σε κοιτάξω στα μάτια
και θα σε παρακαλέσω να μου χαρίσεις
την αγάπη
που πάντα με αποφευγει.

Είμαι τρομοκρατημένη
αλλά συγχρόνως και θαραλλέα .
Δύο άνθρωποι διαφορετικοί
που επιβιώνουν 
στο ίδιο σώμα. 

Θα ξεκινήσω ένα μεγάλο ταξίδι 
με μικρές ανάσες. 
Εσείς μπορείτε να ουρλιάξετε ,να σιωπήσετε
αλλά μη μου χαρίσετε
την κόλαση της αδιαφορίας .

Εκτεθειμένη μπροστά σου ,
σου δίνομαι να με εισπνεύσεις 
αλλά πρόσεξε ...
Κράτα την αναπνοή σου !
Δεν θα σε αφήσω εγώ να σβήσεις .
Θα μετράς αναπνοές μέσα σου 
και εγώ θα τις εξαργυρώνω σε έρωτα .


 εκδόσεις πηγή www.pigi.gr


2 σχόλια:

 1. Πως θα μπορούσες άραγε, να προσπεράσεις ,τα συναισθήματα που αφήνονται να λειτουργήσουν στα ακούσματα σου, από τα ποιήματα της Νίκης Ταγκάλου;.Ερωτική ποιήτρια πλημμυρισμένη από συναισθήματα πάθους, απογοήτευσης, οργής και φόβου τα ποιήματα της δεν επιδέχονται την μετωπική προσέγγιση αλλά την πλάνη που αφήνεται να πέσει ξέπνοη και ατιμασμένη .Αφουγκράσου για να κρίνεις ,πλησίασε για να γνωρίσεις ,άγγιξε για να βρεις την πηγή του πάθους που ξεκινάει δυναμικά από την πρώτη στιγμή.Θα μπορούσα να ξεχωρίσω από τα ποιήματα της αυτά που μ'έκαναν να τα προσέξω αλλά θα αδικούσα την δημιουργό .
  Η παρουσίαση επίπεδη παρά την καλή προετοιμασία ,έχασε το χαρακτήρα της όπως γίνεται συνήθως στις παρουσιάσεις βιβλίων ,αλλά τον βρήκε σύντομα όταν η ποιήτρια επικοινώνησε με το ακροατήριο της προσεγγίζοντας τον καθένα ξεχωριστά με μία οικειότητα και αποδοχή από τους φίλους της .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάλλιο αργά παρά ποτέ .... !! Μόλις έπεσε στην αντίληψη μου η ανάρτηση σας και υπέροχη κριτική σας. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει - δυστυχώς- η ποίηση στην Ελλάδα, κάτι τέτοια λόγια, είναι που μας δίνουν την δύναμη να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε να βγάλουμε ότι καλύτερο έχουμε στην ψυχή μας και να σας το προσφέρουμε ! Σας ευχαριστώ θερμά :-)

   Διαγραφή