Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Χρήστος Κοψαχείλης


JAZZ

Γοητεύτηκα από την ατμόσφαιρα των συναυλιών της JAZZ πριν ακόμα αντιληφθώ τη δύναμη της μουσικής της .Μου άρεσε ο λιτός τρόπος παρουσίασης ,η αμεσότητα των μουσικών ,η επαφή τους με το κοινό που δεν έχει τίποτα με τα ψεύτικα στολίδια της ROCK  ή την επισημότητα της κλασσικής .
Άρχισα να τους φωτογραφίζω μαγεμένος από την ένταση που παραμορφώνει τα πρόσωπά τους τη στιγμή που απογειώνουν τα SOLO τους ή την γαλήνια έκσταση της περισυλλογής λίγο πριν αρχίσουν τον αυτοσχεδιασμό τους .
Συνεχίζω να αποτυπώνω στο φιλμ τα πορτραίτα των μουσικών της JAZZ με την μανία του "συλλέκτη "που αδυνατεί να αιχμαλωτίσει τις νότες τους .  • Χρήστος ΚοψαχείληςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων (1978-1982) και Παιδαγωγικά (1995-1996).
Παρακολούθησε μαθήματα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και Ιστορίας της Τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και τη Μαρία Ξεναρίου.

Δίδαξε τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας σε τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P. και σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ.

Έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών, και παρέδωσε σεμινάρια φωτογραφίας σε πολλά μέρη της Ελλάδος, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα :

Greece - Autrement, 1989
Φωτογραφικός Κύκλος - Γνώση, 1990
Jazz Collection - KOAN, 1995
Jazz Reflections - Δήμος Αθηναίων, 1996
Άγνωστη Χώρα - Φωτοχώρος, 1997
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή της επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας Αθήνας που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Μετείχε στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Συνεργάζεται δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογραφίζει για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και έχει επιμεληθεί του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Φωτοχώρος και Φωτογραφία.(πηγή:http://photocircle.gr/)

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ
(ΜΠΑΡ ΡΕΣΤΟΡΑΝ BACARO)
Πώς να αιχμαλωτίσεις σε ένα κάδρο τη μουσική;
Το εγχείρημα αυτή τη φορά έχει αναλάβει ο Χρήστος Κοψαχείλης, ο οποίος εκθέτει «Πρόσωπα της τζαζ» στο μπαρ ρεστοράν Bacaro (Σοφοκλέους 1) μέχρι 30 Απριλίου. Πρόσωπα, όπως η Αμπεϊ Λίνκολν ή ο δεξιοτέχνης τρομπετίστας Φρέντι Χάμπαρντ εμφανίζονται σε ασπρόμαυρο φόντο.
«Αρχισα να φωτογραφίζω τους μουσικούς μαγεμένους από την ένταση που παραμορφώνει τα πρόσωπά τους τη στιγμή που απογειώνουν τα σόλο τους, ή από τη γαλήνια έκσταση της περισυλλογής λίγο πριν αρχίσουν τον αυτοσχεδιασμό τους», λέει ο Χρ. Κοψαχείλης που δεν χάνει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Την επιμέλεια των εκθέσεων στο Bacaro έχει αναλάβει η Μαρίνα Κοριολάνο-Λυκουρέζου, με έμφαση στα ηχοχρώματα της μουσικής.(πηγή:http://www.enet.gr/  Σάββατο 3 Απριλίου 2010)

  • έκδοση βιβλίου :
ΑΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ

Συγγραφέας: ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκδότης: ΦΩΤΟΧΩΡΟΣΠάτρα: Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας με τον Χρήστο Κοψαχείλη  Από 8 Φεβρουαρίου έως 13 Απριλίου 2014

Η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» με μεγάλη χαρά ανακοινώνει Σεμινάριο για την Καλλιτεχνική Φωτογραφία, 40 ωρών που θα παρουσιάσει ο Χρήστος Κοψαχείλης, από 8 Φεβρουαρίου έως 13 Απριλίου.

Το σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει όποιος θέλει με την προϋπόθεση να έχει καταβάλλει το κόστος συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ για τα εγγεγραμμένα μέλη της Φ.Λ.Π. «Ηδύφως» (εταιρικά και δόκιμα), και 120 ευρώ για τα μη μέλη.

Το σεμινάριο θα γίνει σε 10 τετράωρες συναντήσεις, σε 5 Σαββατοκύριακα.

Κάθε Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις - ένα το απόγευμα του Σαββάτου, κι ένα το πρωί της Κυριακής.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

8-9 Φεβρουαρίου*

15-16 Φεβρουαρίου

8-9 Μαρτίου

29-30 Μαρτίου

12-13 Απριλίου

* Υπάρχει μικρή περίπτωση οι 2 πρώτες συναντήσεις να πραγματοποιηθούν 15-16 Φεβρουαρίου, και να υπάρξει ένα τελευταίο Σ/Κ (2 συναντήσεις) τον Μάιο.

Όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να αποστείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

harrym7@hol.gr έως την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στους ενδιαφερομένους θα αποσταλεί ημερομηνία, στην οποία θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν ώστε να καταβάλλουν το κόστος συμμετοχής τους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του σεμιναρίου, και βιογραφικά στοιχεία του Χρήστου Κοψαχείλη μπορείτε να βρείτε στο site: www.idifos.gr , καθώς και στην σελίδα της λέσχης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/227992367385725/?ref_newsfeed_story_type=regular1 σχόλιο: