Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Βαγγέλης Μαρκάκης /Σκέψεις /τρία πεζοτράγουδα


κουράστηκαΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ

Διαβάζοντας και συνδιαλεγόμενος, κονταροχτυπιέμαι καθημερινά.
Με τον εαυτό μου, με φίλους, με γνωστούς, με απόψεις και κρίσεις, απόψεις πολιτικές, οικονομικές, απόψεις ιστορικές, επιστημονικές οικολογικές, κρίσεις επί ανθρώπων, ομάδων, κομμάτων.
Κουράστηκα πια, θάθελα πιο καθαρές σκέψεις που θα υπερβαίνουν τις απόψεις και τις κρίσεις, που θα μιλούν στην ψυχή και θα δίνουν λύσεις, που αντί να μπερδεύουν, θα βοηθούν στο ξεκαθάρισμα της σκέψης, να λαμβάνονται πιο σωστές αποφάσεις, για τον εαυτό μας και τους άλλους.
Φοβάμαι  ότι αυτό δεν συμφέρει κανένα, εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό ,γι αυτό θα συνεχίσουν να μας μπερδεύουν μπουρδουκλώνοντας την πραγματικότητα.
Θεωρούνται δε γραφικοί όσοι εκφέρουν καμιά φορά κάποια επι της ουσίας καθαρή σκέψη, έτσι για να μην παίρνουν και πολύ αέρα.
Σκοπίμως? ναι πιστεύω, αλλά έτσι κάνουν τη δουλειά τους οι επαγγελματίες μπερδεψάκηδες , απομονώνωντας αυτούς που φοβούνται, ότι θα ξεμπερδέψουν τον κόσμο…
Ετσι οδηγούμαστε σε αυτή την πανσπερμία απόψεων και κρίσεων, όπου όλοι θεωρητικά έχουν δίκαιο, χωρίς συνήθως να ξέρουν τι λένε.
Και η ζωή συνεχίζεται? μάλλον ναι.

ΧΑΝΙΑ  24/3/2014
όταν τα πράγματα αρχίζουν να φτιάχνουν


ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΝ

Μέτοχοι Τραπεζών και Αλ. Μεγ.Επ. με μάτια φοβισμένα αλλά και πεισματικά θυμωμένα, σαν τους κυνηγούς όταν παγιδεύουν το άγριο θύμα τους.
Να μη χάσουν ότι επένδυσαν, να κερδίσουν στο έπακρον,αλλιώς γιατί να διακινδυνεύουν το περίσσευμα τους? στο έτσι κι αλλιώς επικίνδυνο χρηματιστικό περιβάλλον?
Τι τους νοιάζει γι αυτούς που πεθαίνουν  εκει έξω στους δρόμους από ανικανότητα συσσώρευσης, όλους αυτούς τούς προσεχείς ραγιάδες, άλλωστε αυτοί φταίνε που εκείνοι  πεθαίνουν χωρίς σοβαρό λόγο? Είτε από πείνα, από κρύο, από αγωνία,  από πάθη, από εκδίκηση από άγνοια ζωής?
Αραγε γιατί να εξισορροπήσουν τα πράγματα? Τι κέρδος θα έχουν από αυτό?
Ασε να ζοριστούν ακόμα λίγο οι αδύνατοι, για να έχουμε και λιγότερο εργατικό κόστος, όταν τα πράγματα αρχίσουν να  ξαναφτιάχνουν…

ΧΑΝΙΑ 29-30/3/2014πατριώτες


ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Η προκλητική υποκρισία των δήθεν πατριωτικών εξάρσεων,με παρελάσεις εθνικιστικά και αντικομουνιστικά σχόλια, δημιουργίας νέων εχθρών-φόβων δεν μπορεί να κρύψει τον προδοτικό ρόλο τους,
Αυτοί οι ίδιοι και οι φίλοι τους δεν κατέστρεψαν την Ελλάδα?
Ναι μας έδωσαν και μας λίγο καλύτερο ψωμί και δεν το αρνηθήκαμε.
Αυτοί όμως με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους δεν κατάντησαν την χώρα και τον λαό της, Καρικατούρα της ιστορίας και των δυνατοτήτων της?
Ναι δεν αρνούμαι πολλοί από μας τους υπόλοιπους,δεν είναι εντελώς αμέτοχοι για αυτή την κατάντια, ναι είναι συνυπεύθυνος στον βαθμό του ο καθένας για αυτό που συνέβη, οποιονδήποτε αριστερό η δεξιό,για κάλυψη? τίτλο φέρει…
Τώρα πλέον σίγουρα γνωρίζουμε ότι από το 21 και μετά, λίγοι ήταν οι πραγματικοί Ελληνες ,που με πλήρη ευθύνη, ατομική και εθνική συνείδηση, αλλά και πανανθρώπινη ευαισθησία, μπόρεσαν και μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας πραγματικά ελεύθερης δημιουργικής και  Δημοκρατικής πατρίδας.

ΧΑΝΙΑ 27/3/20141 σχόλιο: