Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

"Μύθοι και Αλήθειες για την Ελληνική Γλώσσᨨ διάλεξη του Νίκου Σαραντάκου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Το βίντεο που ακολουθεί, βασίζεται σε αποσπάσματα της ηχογραφημένης διάλεξης που έδωσε ο Νίκος Σαραντάκος (*) με θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για την Ελληνική Γλώσσα" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 8 Ιανουαρίου 2014.Παρακολουθώντας το βίντεο θα ακούσετε για διάφορους μύθους που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, ιδίως στο Ιντερνετ, όπως η . . . αρχαιοελληνική προέλευση του . . "α μπεμπα μπλομ του κιθε μπλομ", ο μύθος της μιάς ψήφου για την οποία δεν εγκρίθηκε η χρήση της Ελληνικής γλώσας στις ΗΠΑ, ο μύθος εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας από ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το Hellenic Quest. . . . . . και μερικούς ακόμα, καθώς και τεκμηρίωση για το τι ακριβώς ισχύει για τον καθένα. . . 

Έτσι, για να καταλάβετε ότι μαζί με τις χρήσιμες γνώσεις που μας παρέχει το Διαδίκτυο, κυκλοφορούν και πολλά . . . . διαμάντια (!!!!) και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και διασταύρωση των πληροφοριών.


(*) Ο Νίκος Σαραντάκος (γεν. το 1959 στην Αθήνα), με καταγωγή από Μυτιλήνη και Μάνη, είναι συγγραφέαςλογοτέχνης και έχει εκδώσει τεχνικά, λογοτεχνικά, γλωσσολογικά και βιβλία για το μπρίτζ. Είναι γνωστός για γλωσσολογικά θέματα αλλά και για τα βιβλία του για το μπριτζ.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό,τονίζονται άραγε οι δισύλλαβες λέξεις στην νεο- ελληνική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή