Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Οnline πρόσβαση σε 400 χιλιάδες έργα τέχνης

Δωρεάν θα μπορούν να κατεβάζουν οι χρήστες του διαδικτύου χιλιάδες έργα τέχνης, για προσωπική τους χρήση, από το Μητροπολιτικό μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για περίπου 400.000 ψηφιακές εικόνες υψηλής ανάλυσης, με έργα του Βαν Γκογκ του Ρέμπραντ, του Μονέ και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών, που ανήκουν στην παγκοσμίου φήμης συλλογή του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Ν.Υ.

Οι εικόνες μπορούν να κατέβουν ελεύθερα από την ιστοσελίδα Μουσείου για μη εμπορική χρήση σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια του Μουσείου και χωρίς αμοιβή, χάρη στην πρωτοβουλία «Open Access for Scholary Content».

Η πολιτική «ανοιχτής πρόσβασης» του μουσείου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με τη διάθεση των 1.200 καλύτερων βιβλίων τέχνης του τελευταίου μισού αιώνα και αναπτύχθηκε με τη δωρεάν διάθεση των εικόνων κυρίως για τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές, τους επιμελητές, τους εκδότες ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ κ.α.

«Μέσω αυτής της πολιτικής "συναντάμε" ένα, διαρκώς αυξανόμενο, αριθμό από Μουσεία που προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε εικόνες τέχνης προς δημόσια χρήση», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου, Τόμας Π. Κάμπελ.

Η ανακοίνωση του μουσείου έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη διαδικτυακή διάθεση περισσότερων από 7.000 εικόνων του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
πηγή:http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου