Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

'Αληθινή ιστορία,γέννησης πουλαριού,κείμενο και φωτογραφίες Τάσος Ορφανίδης

Είναι αξιοπερίεργο πως θα μπορούσε να συμπεριφερθεί ένα πουλάρι μετά την γέννηση του .Πολλές φορές και ανεξήγητο
Ημέρα Κυριακή ,οι κάτοικοι του χωριού Βραστάμων της Ορεινής Χαλκιδικής ,σχεδόν στο σύνολο τους ,συνηθίζουν να πηγαίνουν πρώτα στην Εκκλησία και στην συνέχεια να ασχολούνται με τις δουλειές τους.
Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας , όταν   σηκώθηκαν το πρωί για να πάνε στην εκκλησία  ,είδαν με έκπληξη ένα μικρό νεογέννητο πουλάρι στην αυλή τους .Τίποτε περίεργο αν ήταν και η φοράδα μαζί του .
Το πουλάρι γεννήθηκε στο λιβάδι, 300 μέτρα μακρυά από το σπίτι το βράδυ της προηγούμενης μέρας, χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες. Η μεγάλη τους έκπληξη και η χαρά τους ήταν όταν είδαν το πουλάρι στην αυλή τους .

Ερωτήματα και απορίες δημιουργήθηκαν αυτόματα.

 Η φοράδα δεμένη στο λιβάδι ,αυτό νεογέννητο ,πως ήρθε στην αυλή χωρίς να γνωρίζει το μέρος ;
Να έχει προσπεράσει δρόμο και άλλα σπίτια, για  να επιλέξει το δικό τους, των ιδιοκτητών της φοράδας ;

Πιθανή απάντηση είναι ότι, ακολούθησε την μυρωδιά της μάνας του.
Ναι, αλλά να αφήσει την μάνα του και να πάει στο σπίτι, νεογέννητο;

Η φύση δημιουργεί ερωτήματα .Ο άνθρωπος αδυνατεί ακόμη και τώρα, να δώσει απαντήσεις. .Ερμηνείες μόνο .Η δύναμη της φύσης και της δημιουργίας είναι το πάν

Οι κάτοικοι των χωριών της Ορεινής Χαλκιδικής ασχολούνται επαγγελματικά με την υλοτόμηση .Τα ζώα, χρησιμοποιούνται για την μεταφορά της ξυλείας μέσα από το δάσος.
Η ιστορία διαδραματίστηκε στο χωριό Βράσταμα ,οι δε φωτογραφίες τραβήχτηκαν ημέρα Δευτέρα 2 μέρες από την γέννηση του πουλαριού. 

1 σχόλιο:

  1. Τάσο μου δεν άφησες περιθώριο για σχόλια... με έχεις καλύψει πλήρως !!! Πράγματι, είμαστε τυχεροί που διαλέξαμε να ζήσουμε σ΄αυτό το χωριό, γίνονται συχνά "υπερβατικές αποκαλύψεις" αρκεί να είσαι έτοιμος να τις δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή