Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Όταν τα παιδιά γράφουν για τον ρατσισμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, 22:16


Τα βλέμματα όλων έχει συγκεντρώσει η έκθεση ιδεών του μαθητή της έκτης δημοτικού Άρη Βασιλείου. Ο μικρός Άρης από τη Σαλαμίνα μπαίνει στη θέση ενός έγχρωμου παιδιού που υφίσταται ρατσιστική συμπεριφορά από το περιβάλλον του και τονίζει ότι «το βασικότερο δικαίωμα ενός παιδιού είναι η αγάπη». Ο ρατσισμός προκαλεί τη δίψα για εκδίκηση.
Παρατίθεται η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε,

Σας γράφω αυτό το άρθρο για να σας πω πόσο επικίνδυνο φαινόμενο θεωρώ τον ρατσισμό.

Ο ρατσισμός είναι κάτι που μπορεί να σκοτώσει σωματικά και ψυχικά ένα παιδί.

Δεν είναι δίκαιο να περνάει ένα μαύρο παιδάκι και όλοι να το αγνοούν, ενώ μετά να βλέπεις έναν άλλον που είναι ίδιος με εσένα και να τον χαιρετάς.

Αν σκέφτονταν και έμπαιναν στη θέση ενός παιδιού που καθημερινά υποφέρει από τον ρατσισμό δεν θα φέρονταν έτσι. Ο ρατσισμός είναι καταστροφή όχι μόνο για εκείνους που τον υποφέρουν αλλά και για αυτούς που τον πράττουν. Χάρις σ' αυτόν μπορεί να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή πόλεμος. Επειδή αυτοί που τον δέχονται κάποια μέρα θα ξεσπάσουν και τότε θα πάρουν την εκδίκησή τους κάνοντας καταστροφικές ενέργειες.

Το βασικότερο δικαίωμα ενός παιδιού είναι η αγάπη.Αυτό το γεγονός έχει στιγματίσει αρνητικά τη ζωή τους και σκέφτονται ήδη, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πώς θα εκδικηθούν για αυτό.

Για αυτούς τους λόγους πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη του ρατσισμού, και την αναπλήρωση των δικαιωμάτων αυτών των παιδιών όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία τους και το βασικότερο δικαίωμα ενός παιδιού, η αγάπη».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, 22:22Το διαβάσαμε στο: http://www.zougla.gr/greece/article/otan-ta-pedia-grafoun-gia-ton-ratsismo
πηγή:http://tvkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου