Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Γνωριμία με τον νεαρό ορειβάτη ,Θοδωρή Νούτσια


Οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών μας, έχουν τα ερεθίσματα τους στην παιδική ηλικία,  από τους γονείς και το περιβάλλον τους ,από  το σχολείο  .
Ο Θοδωρής ακολουθώντας τα βήματα των γονιών του, γνώρισε το βουνό αρχικά μέσα από το  σακίδιο τους, που τον κουβαλούσαν από πολύ μικρή ηλικία .
Ασπρόρεμα στα Επινιανά Αγράφων "ορειφάτες" (2002)
Γεννήθηκε το 1998 .Οι γονείς του λάτρεις του βουνού ,δεν ανέκοψαν την δραστηριότητα τους μετά την γέννηση του .Με τους φίλους τους ,ονόμασαν την παρέα τους  "ομάδα   ορειφατών"(παράφραση,  από τους ορειβάτες, λόγω της αγάπης τους για τα βουνά και το καλό φαΐ) και ανέβηκαν σε  πολλές κορυφές.


"ορειφάτες εν χορώ"Τσαλαπετεινός( 2007)
Ήταν επόμενο,το βουνό έχει μια μαγεία ,που αν σε σκλαβώσει σε κρατά στην αγκαλιά του να σε αφουγκράζεται, μέχρι να αποφασίσεις να πετάξεις με τα δικά σου φτερά  .

Σήμερα ο Θοδωρής 16 χρονών συνεχίζει να ανεβαίνει σε κορφές με τους γονείς του, αλλά ενισχύει σταδιακά την ομάδα με φίλους του .Τελευταία κορυφή  που ανέβηκε  τον 8/2014, ήταν ο Σμόλικας (http://anastasiosskepseis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_15.html).

στον τάφο του Γιόσου Αποστολίδη,
στα Ζωνάρια του Ολύμπου(2003)
  
στην κορυφή του Σμόλικα (2004)
στην κορυφή Πρ. Ηλία του Ολύμπου (2005)
στη Δρακόλιμνη της Γκαμήλας
στη κορυφή της Γκαμήλας (2007)


Ο Θοδωρής έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα βουνά .Η επαφή του με την ορεινή φύση και η γνωριμία των δυσκολιών της, του δίδαξε πολλά σχετικά . Η αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της επαφής με κάθε  μονοπάτι, τον οδήγησε στην σκέψη να φτιάξει μόνος του και  με την μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια του  φίλου του Θωμά  ,ένα ξεχωριστό ορεινό μονοπάτι ,το δικό του, που θα έχει ,βατότητα και καλή σήμανση .
ο φίλος του Θωμάς Γιωτόπουλος
Για να   προσεγγίζει το μικρό ρυάκι και  να το προσπερνά έχει κατασκευάσει ξύλινο γεφύρι. Για να έχει στήριξη σε πολλά σημεία το μονοπάτι, έφτιαξε   ξερολιθιές.Για να μη χάνεσαι,τοποθέτησε  πινακίδες σε διάφορα σημεία.
Το μονοπάτι του Θοδωρή, το περπάτησα και έμεινα ενθουσιασμένος, για το αποτέλεσμα . Ο Θοδωρής ξέρει τι θέλει ,τι τον εξιτάρει, τι χρειάζεται ,τι πρέπει να κάνει ,είναι εντυπωσιακό .

Έχω ανέβει μαζί του σε δύο κορυφές ,του ¨Αθωνα το 2012 και στον Σμόλικα τελευταία .Δεν έχω την παραμικρή πλέον επιφύλαξη να τον εμπιστευθώ .Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ικανότητα του, την σοβαρότητα και τις γνώσεις του .
Αν τον συναντήσετε ποτέ στα βουνά , θα τον ξεχωρίσετε από το ευγενικό του βλέμμα και το χαμόγελο του .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου