Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

«Τα τέσσερα κοριτσάκια» του Πικάσο στη σκηνή από ethnos.gr

Το εντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό, ακατάλληλο όμως για ανηλίκους, θεατρικό έργο του Πάμπλο Πικάσο «Τα τέσσερα κοριτσάκια», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, παρουσιάζει για μόνο δέκα παραστάσεις το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ακατάλληλο για ανηλίκους είναι το θεατρικό έργο του Πικάσο, «Τα τέσσερα κοριτσάκια»
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου από την ερχόμενη Τετάρτη έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Γραμμένο το 1948 το κείμενο του Πικάσο συμπυκνώνει με μοναδικό τρόπο τις αισθητικές, αλλά και ιδεολογικές αναζητήσεις του μεγάλου ζωγράφου. Η ποίηση αναμετριέται με την πεζότητα του καθημερινού λόγου και η λογική των λέξεων επιστρατεύεται για να αναδειχτεί ο παραλογισμός του συμβατικού τρόπου ζωής ενός κόσμου που απώλεσε πλέον τον παιδικό του παράδεισο.
Ο σκηνοθέτης Γ. Καλατζόπουλος σημείωσε ότι «Τα τέσσερα κοριτσάκια» παραληρούν, στριγγλίζουν, χαζογελάνε, ονειρεύονται, κοροϊδεύουν, τραγουδούν, γδύνονται, αυτοσαρκάζονται και θρηνολογούν μέσα σ΄έναν φανταστικό λαχανόκηπο, όπου υπάρχουν τα πάντα μόνο για μια στιγμή και ύστερα εξαφανίζονται, διαλύονται ή εκρήγνυνται μέσα σε ένα ολόφωτο πυρηνικό μανιτάρι».
Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Γ. Καλατζόπουλος υπογράφει και τη θεατρική απόδοση του κειμένου, η κινησιολογία, η σκηνογραφία και η ενδυματολογία είναι της Κατερίνας Παπαγεωργίου, η μουσική του Πάρη Παρασχόπουλου και παίζουν οι ηθοποιοί: Ελενα Ζήκου, Σίσσυ Ιγνατίδου, Κάτια Παπαϊωάννου, Ασπασία Πιτιλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου