Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

«έπεσαν τα τείχη», γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

«έπεσαν τα τείχη»

Πολλές φορές, τώρα που χτύπησε την πόρτα μας η κρίση
σαν επισκέπτης χωρίς επιστροφή ,έχει παρέα και την ανεργία .
Σε κάθε σπιτικό άφησε το επισκεπτήριο της κι έβαλε την σφραγίδα της, ως "ακατάλληλο προς χρήση". Σαν τότε που χτύπησε ο σεισμός την Θεσσαλονίκη και βάζανε οι μηχανικοί μια βούλα σε κάθε σπίτι. Ανάλογα με το χρώμα επιτρεπόταν η κατοίκηση η όχι.
Θυμάμαι που γίναμε όλοι μια παρέα ,όσοι δεν είχαμε να πάμε σ’άλλη πόλη μετοικήσαμε σε σκηνές στα βουνά για ασφάλεια.


Τότε αν και δύσκολες συνθήκες παρεχότανε ασφάλεια.Σήμερα ο όρος αυτός έχεις πάρει διαγραφή από το καθημερινό λεξιλόγιό μας .
Χωρίς ασφάλεια υγείας, σύνταξης αν και γράφηκαν πολλά χρόνια εργασίας, χωρίς χρήμα, για τα παιδιά, για το φαΐ, για την αξιοπρέπεια μας γαμώτο, χωρίς τίποτα δίχως ασφάλεια, ανασφαλείς.


Σε αυτή την φάση, έχουν καταργηθεί τα φαλλοκρατικά προνόμια. Ψωνίζει ,καθαρίζει ,μαγειρεύει, όποιος βρίσκεται στο σπίτι χωρίς δουλειά .Τέρμα τα γούστα και τα αντριλίκια .
Βλέπεις και χαίρεσαι για αυτή την ανατροπή, χωρίς ντροπή να υπάρχει ανταπόκριση στις απαιτήσεις της εποχής, αναγνωρίσθηκε η λέξη αλληλεγγύη,ποδοπατήθηκαν τα δικαιώματα, αναδείχθηκε η ανάγκη σύμπραξης, η επιθυμία να προσεγγίσουμε το πρόβλημα, να βρούμε λύση από κοινού, όχι ο καθένας το κομμάτι του.


Τελευταία βλέπεις περισσότερο ανδρικό πληθυσμό στις λαικές, στα παντοπωλεία, στα μανάβικα, στο χασάπη, στο σχολείο των παιδιών.


Να ένα και μοναδικό καλό της αποκαλούμενης τεχνηέντως κρίσης , «έπεσαν τα τείχη», βαράτε βιολιτζήδες!!!

1 σχόλιο:

  1. βαράτε βιολιτζήδες....
    Το ένα σέρνει το άλλο...
    Τάσο έγραψες καταπληκτικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή