Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα Καλοσύνης, Άννυ Τυχαίου

"Παγκόσμια ημέρα Καλοσύνης"

Παγκόσμια ημέρα Καλοσύνης σήμερα, αμέ
Μα τόσο αισθητή ήταν πια η απουσία της, που πριν 13 χρόνια αποφάσισαν να την καθιερώσουν και να τη γιορτάζουν κιόλας. Λοιπόν, κάθε 13η Νοεμβρίου γιορτάζεται η Καλοσύνη, σημαδιακό νούμερο, δε λέω. Γεφυρώνει τάχαμ τις διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής. Αποσκοπεί δε, στην προώθηση ατομικής και συλλογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς με στόχο τη βελτίωση της.
Ας γιορτάσουμε σήμερα όλοι τη παγκόσμια ημέρα καλοσύνης κάνοντας μια καλή πράξη.

Και αύριο ξανά μανά στα κλασσικά, μην το παρακάνουμε κιόλας. Μια μέρα το χρόνο φτάνει, δεν είναι και για χόρταση η κυρία Καλοσύνη. Άσε, που για μερικούς και μερικές άγνωστη παντελώς η έννοια αυτή. Εδώ που τα λέμε ίσως και για μένα, πρέπει να ψάξω πολύ βαθιά μέσα μου για να τη βρω...αν την βρω δηλαδή. Γι' αυτό μπήκα στη διαδικασία να κάτσω και να σκεφτώ, ναι όσο κι αν αυτό σας φαίνεται περίεργο, ενίοτε το κάνω κι ας με κουράζει. Στο κάτω κάτω μια μέρα το χρόνο είναι αυτό, χαλάλι. Όσο όμως και να προσπαθώ, την κούτρα μου να ξύνω, να φυσάω να ξεφυσάω και να συλλογιέμαι, δεν βρίσκω κάτι, τζάμπα η φαιά ουσία ( να 'χα κιόλας καλά θα ήταν, αλλά λέμε τώρα ).

Όσο και να προσπάθησα, όσο και να σκέφτηκα, αποτέλεσμα μηδέν. Γι' αυτό αποφάσισα τίποτα να μην κάνω σήμερα, 13 του Νοέμβρη, τίποτα διαφορετικό απ' ότι και τις άλλες μέρες του χρόνου. Ας είμαι εγώ, όπως και να είμαι, με καλά και κακά στοιχεία, όπου και όπως να 'ναι αυτά. Ανύπαρκτα ή υπαρκτά, κρυμμένα βαθιά ή στην επιφάνεια δεν μετρά. Μετρά πως η καλοσύνη δε χρειάζεται μέρα γιορτής, μήτε και συγκεκριμένη ημερομηνία, με το ζόρι και κατά παραγγελία δε μας βγαίνει...Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου