Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

"Σε μια στιγμή.......",Κωνσταντίνα Λουκέρης Λιβιεράτου

"Σε μια στιγμή......."

Τώρα τελευταία μου είναι αδύνατο να κατανοήσω ορισμένες καταστάσεις. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάπου….χάνω στροφές!!
Δηλαδή βλέπω να μην υπάρχουν ευθείες γραμμές...... μόνο τεθλασμένες...... με στροφές πολλών μοιρών.
Δηλαδή το άσπρο να βάφεται ξαφνικά μαύρο ή τέλος πάντων γκρίζο προς το ανθρακί στην ελαφρότερή του μορφή!!
Πλήρης παραποίηση εννοιών και λέξεων. Φάλτσα παντού.
Ακούς..... συζητάς...... διαβάζεις..... ψάχνεις και προσπαθείς να τα ισορροπήσεις μέσα στο μυαλό σου.....να καταλάβεις....να βγάλεις ρε αδερφέ ένα συμπέρασμα.
Αδύνατον.... μπλέκεσαι.
Αναζητάς την αλήθεια......τη λογική.....τη συνέπεια.
Πράγματι..... ποια είναι η αλήθεια άραγε; Η αλήθεια του καθενός...... η δική σου αλήθεια....αυτή του άλλου...... Και που στηρίζεται η...ανάγνωση....της αλήθειας.. στη λογική; Σε ποια λογική... ο καθένας έχει τη δική του λογική. Στην ηθική.... σε αρχές και αξίες; Μα αυτά υφίστανται σήμερα;
Νομίζω ότι ζούμε στην εποχή της παρερμηνείας.... της παραποίησης... της διαστρέβλωσης..... στην εποχή του ''είπα ξείπα''
Δε ξέρω αν είναι οι δυσκολίες της ζωής τη περίοδο που περνάμε.... που μας κάνουν σήμερα να λοξοδρομούμε καμιά φορά.... να ανασκευάζουμε....να ανατρέπουμε...να ξεχνάμε δήθεν...να θολώνουμε γεγονότα.... να προσπαθούμε να ξεφύγουμε ή να διαστρεβλώνουμε όσα είπαμε..πράξαμε... πιστέψαμε.
Πετάμε μια κουβέντα έτσι ασυνείδητα σε μια στιγμή ευφορίας ή γιατί ενσυνείδητα έτσι μας συμφέρει για να απαλλαγούμε από πιέσεις και κακοτοπιές εκείνης της στιγμής.
Δε ξέρω αν σήμερα η ειλικρίνεια θεωρείται προτέρημα ή ασυγχώρητη ανοησία.
Αν χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς.... ζώντας όμως εκτός τόπου και χρόνου.
Δε ξέρω αν σήμερα εκτιμά κανείς περισσότερο την ειλικρίνεια ή τη πονηριά κι ακόμα χειρότερα τη κουτοπονηριά.
Δε ξέρω τελικά αν η επιβίωση..... αν θέλετε μια καλή ζωή..... στηρίζεται σήμερα στον υποχρεωτικό συμβιβασμό με τις επικρατούσες συνήθειες..... όποιες κι αν είναι αυτές.
Στη μείωση κάθε προσωπικής αξιοπρέπειας.... στη παράδοση άνευ όρων στο σλόγκαν ''έτσι κάνουν όλοι'' στη συνθηκολόγηση με μέχρι πρότινος απαράδεκτων καταστάσεων. Στη συνέχεια περνάμε στην αναζήτηση δικαιολογιών για την αθώωση της λοξοδρόμησής μας και την επανάκτηση του αυτοσεβασμού μας.

κ.λ


1 σχόλιο:

  1. Έπεσε στην περίπτωση η Κωνσταντίνα!!
    Αυτά ακριβώς γυρνάνε στο μυαλό πολύ καιρό τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή