Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

"Καλημέρα ζωή",Άννυ Τυχαίου

"Καλημέρα ζωή"

Κόκκινα φλογερά, κεχριμπαρένια, χρυσοκίτρινα, κιτρινοπράσινα, κίτρινα, μοβ και καφετιά. Από τα δέντρα πέφτουν, ανομοιόμορφα σε δρόμους και πεζοδρόμια στοιβάζονται, στο διάβα μας κάθε τόσο συναντάμε.
Με τα πόδια μας τα πατάμε, την αίσθηση αυτή απολαμβάνουμε και ψηλά, σαν μικρά παιδιά, τα κλοτσάμε. Φύλλα φθινοπωρινά, νεκρά μα τόσο όμορφα συνάμα και εντυπωσιακά, πανδαισία χρωμάτων και αποχρώσεων.
Γυμνά τα δέντρα, άδεια τα κλαριά με μερικά πουλιά του χειμώνα να κάνουν στάσεις σε αυτά, σκιές στον μουντό ορίζοντα και στο κρύο που επικρατεί.
Αίσθηση γλυκιάς μελαγχολίας και νοσταλγίας μας διαπερνά, για το καλοκαίρι που πέρασε, για όλα τα ωραία και μη που πίσω μας αφήνουμε, για πάντα αποχαιρετούμε.
Μα και σκέψη παρηγοριάς, πως σαν ο χειμώνας περάσει και η άνοιξη έρθει, βλαστούς, νέα όμορφα φύλλα θα βγάλουν, θα ανθίσουν και λουλούδια ξανά θα γεμίσουν.
Και το καλοκαίρι, ναι τότε για τα καλά θα ζωντανέψουν, καρπούς θα μας δώσουν, σκιά και δροσιά με το φύλλωμα τους, μα και οξυγόνο άπλετο θα μας προσφέρουν.
Κύκλος ζωής για τα δέντρα, κύκλος ζωής για τη φύση, κύκλος ζωής και για μας.
Νέες προοπτικές, ελπίδες, προσδοκίες, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για πραγματοποίηση και επιτυχία ονείρων, επιθυμιών, στόχων και ευχών.
Καλημέρα ζωή κι ας είσαι μικρή και ενίοτε μουντή, άλλη δεν έχει, ας σε κάνουμε εμείς φωτεινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου