Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

"ΑΝΘΡΩΠΟΙ",Άννυ Τυχαίου


"ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

Χρονιάρες μέρες κοντεύουν, διάθεση ευλαβική μας διακατέχει, που στη γέννηση του Θεανθρώπου οφείλεται. Προετοιμασίες για την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ξεκίνησαν, μεγάλη και τρανή γιορτή αυτή. Η καρδιά μαλακώνει, το σκεπτικό αλλάζει, συγχωρείς ή έστω προσπαθείς, φίλους και συγγενείς, μαζί τους συμφιλιώνεσαι. Μα το σπουδαιότερο, τέτοιες μέρες σκέφτεσαι ενίοτε και τον φτωχό, αυτόν που πεινάει, να ντυθεί δεν έχει, δώρα στα παιδιά του δε ούτε κατά διάνοια να πάρει. Αν σου περισσεύουν μπορείς άνετα να προσφέρεις, ένας τρόπος κι αυτός τη συνείδηση σου να φιμώσεις, γιατί εσύ πρόβλημα βιοποριστικό δεν έχεις. Αν πάλι κι εσύ στριμωγμένος είσαι, οι υποχρεώσεις και οι δόσεις των δανείων σε πιέζουν, κατιτίς μικρό θα πρέπει να δώσεις, οι μέρες το απαιτούν λες.
 Έτσι σκεφτόμαστε, έτσι νιώθουμε, και αν όχι όλοι, τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα από εμάς, αν άνθρωποι να λεγόμαστε θέλουμε.
Και κει, στις σκέψεις μας αυτές διαβάζουμε την είδηση που τούμπα όλα τούτα φέρνει...
« Κομπίνα 28 εκατομμυρίων ευρώ σε γυναικείο μοναστήρι. Δύο μοναχοί, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί, κατηγορούνται για απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ. Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται -επιπλέον- αναφορά σε ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων, αλλά περιήλθε στην περιουσία τους »
Είναι δυνατόν αναρωτιόμαστε μεγαλόφωνα, είναι; Ναι, είναι και δεν είναι φυσικά το πρώτο, και δυστυχώς σίγουρα όχι και τελευταίο, περιστατικό που μας κάνει να απορούμε και να φρίττουμε. Οι τρεις λαϊκοί έχουν το ελαφρυντικό της απληστίας και ότι δεν ανήκουν στον κλήρο μα οι άλλοι, αυτοί που τα εγκόσμια αγαθά τάχα εγκατέλειψαν και το λόγο του Θεού κυρήττουν, αυτοί τι ελαφρυντικό έχουν, τι τους απαλλάσσει αυτούς;
Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα σε όλους με έννοια, φροντίδα και αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Και όχι επειδή το απαιτούν οι μέρες, μήτε και οι δήθεν ταγμένοι στον Κύριο, αλλά γιατί άνθρωποι όλοι είμαστε, ας θυμόμαστε μερικές φορές να γινόμαστε και ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

1 σχόλιο: