Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

" Είναι ένα Φως¨¨, Κωνσταντίνα Λουκέρης Λιβιεράτου

Ένας μεγάλος συγγραφέας...... ο Ντοστογιέφσκι, είχε γράψει....''Η ζωή και η ιστορία της ανθρωπότητας δεν θα δικαιωθούν ποτέ, όσο είναι δυνατόν σ' αυτόν τον κόσμο να πεθαίνει κι ένα μονάχα παιδί από πείνα..''
Χριστούγεννα πλησιάζουν και η ψυχή των περισσοτέρων από εμάς.... ετοιμάζεται για μια ακόμη προσπάθεια να παραμερίσουμε τα δύσκολα.... να κρύψουμε κάτω από το χαλί τις σκόνες των σκέψεων και να στολίσουμε πιο φωτεινά την καρδιά μας......
Τα Χριστούγεννα αποτελούν το μυστήριο μιας προσφερόμενης αγάπης που δεν επιβάλλεται σε κανέναν. Μιας αγάπης.... που για να μπορέσουμε να βιώσουμε το νόημά της...... πρέπει να εισχωρήσουμε στο παιδί που ζει κρυμμένο μέσα μας.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα 'ρθούν και θα περάσουν. Κι έτσι καθώς οι γιορτές θα τελειώσουν..... θα ''κρεμάσουμε'' τα καλά μας συναισθήματα μαζί με τα καλά μας ρούχα στην ντουλάπα...... για να τα φορέσουμε την επόμενη γιορτή.
Άλλη μια φορά θα σκεφτούμε.....πως και τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτα άλλο... παρά ένα λαμπερό παραμύθι.... μια ψευδαίσθηση που τελειώνει γρήγορα και αφήνει πίκρα και απογοήτευση στις καρδιές.
Κι όμως.....το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν είναι ένα νοσταλγικό παραμύθι..... κατάλληλο μόνο για να ξεχνούμε μέσα στη μαγεία του..... τη σκληρότητα της ζωής. Η αλήθεια που διακηρύττει είναι ανησυχητική αλλά και η μόνη λυτρωτική..... η αιτία του κακού.... των πολέμων.... της βίας και της αδικίας βρίσκεται μέσα στην ανθρώπινη καρδιά. Διότι.... από τα Χριστούγεννα που λέμε πως γιορτάζουμε..... ίσως να λείπει ο ίδιος ο Χριστός.Τώρα προσκυνούμε στο ναό της Θεάς 'αγοράς......αυτή οργανώνει την οικονομία μας..... την πολιτική μας.... τις συνήθειές μας.... τις ζωές μας. Μας προσφέρει δείκτες και πιστωτικές κάρτες και μας δίνει την εντύπωση της ευτυχίας.
Αυτές τις μέρες....... το πνεύμα φιλανθρωπίας αρχίζει να κατακλύζει τους περισσότερους συμπολίτες μας. Αυτή η περίσσεια ανθρωπιάς και αγάπης είναι συναισθήματα που εκλείπουν από την εποχή του συμφέροντος που διανύουμε και γι΄αυτό ομορφαίνουν τις μέρες των γιορτών. Παρόλ΄ αυτά....... η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός είναι κάτι που θα θέλαμε να το βλέπουμε όλο το χρόνο.
" Είναι ένα Φως μέσα μας
και γύρω μας
που δεν στερεύει ! "
( Γ. Ρίτσος )
Εύχομαι αυτό Το Φως να φωτίζει ολονών μας τις καρδιές .....
σε όσο σκοτεινά μονοπάτια κι΄αν περπατήσουμε ...
Ας το κρατήσουμε προσεκτικά άσβηστο ...
. Σας εύχομαι καλά και χαρούμενα Χριστούγεννα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου