Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Επάγγελμα οργανοποιός ή η μαγεία της μεταμόρφωσης του ξύλου σε μουσική VIDEO
Επάγγελμα οργανοποιός ή η μαγεία της μεταμόρφωσης του ξύλου σε μουσική

επιλογή φωτογραφίας  Τ.Ο
Ο Παναγιώτης Καφετζόπουλος φτιάχνει μουσικά όργανα εδώ και τριάντα χρόνια, και δείχνει ευτυχισμένος, χωρίς να κερδίζει πολλά, ακόμη και στην εποχή της κρίσης.|thetoc.gr


Ο Παναγιώτης Καφετζόπουλος είναι επαγγελματίας οργανοποιός. Ασχολείται με αυτή την τέχνη εδώ και τριάντα χρόνια και ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη διαδρομή από αυτήν που επιτάσσουν οι νόμοι της Αγοράς, κατορθώνοντας να ζει από τη δουλειά του και να είναι ικανοποιημένος και σε πλήρη σύμπνοια με τις αρχές και τις επιθυμίες του.
Στο εργαστήρι του, στα Εξάρχεια, περνούν δεκάδες μουσικοί που γνωρίζουν την αξία του χειροποίητου οργάνου και αναγνωρίζουν στον Παναγιώτη, έναν ασυμβίβαστο τεχνίτη και έναν άνθρωπο που θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην προσπάθεια να μεταμορφώσει τα υλικά που θα πάρει στα χέρια του σε μουσική.
Τον συναντήσαμε στη φάση που είχε μόλις ολοκληρώσει και παρέδιδε έναν μπαγλαμά σε φίλο και πελάτη του και ξεκινούσε την κατασκευή ενός μπουζουκιού με ντούγιες. Για κάθε όργανο χρειάζεται, τουλάχιστον 15 -30 ημέρες δουλειάς και, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο γνωρίζει ότι για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους πελάτες του, αλλά να αισθανθεί και ο ίδιος ότι έκανε τη δουλειά του σωστά, θα πρέπει να διατηρεί αυτούς τους ρυθμούς δουλειάς, συμβιβασμένος με την ιδέα ότι δεν θα βγάλει πολλά χρήματα από την τέχνη του.

επιλογή φωτογραφίας  Τ.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου