Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

"Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν", Κωνσταντίνα Λουκέρης Λιβιεράτου

Το ταλέντο του ανθρώπου αναπτύσσεται μέσα στην απομόνωση, ο χαρακτήρας του όμως διαμορφώνεται μέσα στις τρικυμίες της ζωής.
Βόλφγκανγκ Γκαίτε


Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν...... απλά κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου παραμένει ο ίδιος. Πολλές φορές όμως....βλέπουμε και οι ίδιοι ανθρώπους γύρω μας που νομίζαμε πως τους ξέραμε και απορούμε και οι ίδιοι αν όντως αυτοί κάποτε ήταν γνωστοί μας...ακόμα και φίλοι μας.
Οι καταστάσεις οδήγουν τον καθέναν να δείχνει πως αλλάζει. Στην πραγματικότητα όμως..... το μόνο που κάνουμε είναι να δημιουργούμε ένα ψεύτικο εαυτό..... προσπαθώντας να ξεγελάσουμε τόσο τους γύρω μας....όσο και εμάς τους ίδιους.
Η σημερινή κοινωνία έχει απαιτήσεις..... όντως. Βλέπουμε ανθρώπους που έχουμε να τους δούμε έναν μήνα και απογοητευόμαστε..... έχουν δημιουργήσει κάτι ψεύτικο για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Πιστεύουν ότι ετσι θα γίνουν πιο δυνατοί και όμως στην πραγματικότητα δείχνουν πόσο αδύναμοι είναι. Άλλοι λιγότερο.... άλλοι περισσότερο ''αλλάζουν'' μέρα με την μέρα. Αναγκάζουν τον εαυτό τους να ακολουθήσουν το σύνολο........... ξεχνόντας τον πραγματικό τους αυθόρμητο εαυτό. Χάνει ο καθένας την αυθεντικότητα του και οδηγείται σε λάθος καταστάσεις.
Την σημερινή εποχή δεν έχουμε ανάγκη από μερικά επίπλεον όντα τις κοινωνίας που ''το παίζουν κάποιοι'' , αλλά από κάτι διαφορετικό. Από ανθρώπους με δυναμικό χαρακτήρα που να ξέρουν να τον υποστηρίζουν και να μην τον ''παρατάνε'' κάθε φορά που αντιμετωπίζουν μερικά προβλήματα.
Μάγκες ( κατά την κοινωνία ) έχουμε πολλούς..... που είναι όμως αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι που θα ξεχωρίσουν ανάμεσα στο σύνολο....αυτοί που θα έχουν το θάρρος να αποφασίσουν μόνοι τους για την ζωή τους...... για τα πιστεύω και τα συναισθήματα τους..... που δεν θα τους επηρεάζει κανένας...
Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσα μας. Τους έχει ρουφήξει οι κοινωνία και αδυνατούν να φανερώσουν τον πραγματικό τους εαυτό. Με τον καιρό όμως αποκαλύπτονται όλα. Ποιοι άξιζαν και ποιοι όχι..... γιατί ένας ψεύτικος εαυτός..... όσο πιστικός και αν είναι.... δεν κρατάει για πάντα. Ο πραγματικός βγαίνει αργά ή γρήγορα στην επιφάνεια και...εκεί κρίνονται όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου