Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,Λίνα Δημοπούλου

"Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Εγώ, με τα ίδια μου τα χέρια, σου ετοίμασα τη βαλίτσα.
Στρίμωξα τη μυρωδιά που συνήθισα ν’ ανασαίνω για να ζω, πλάι στη σκουριασμένη γεύση που είχαν τα λιγοστά λόγια σου τον τελευταίο καιρό, στα πλαϊνά τσεπάκια χώρεσα κάτι ξέφτια βλέμματα, τα ήθελες οπωσδήποτε μαζί σου, αχρείαστα να ‘ναι, για καινούργια ζωή ξεκινάς. Χάιδεψα με τα χείλη μου το κολάρο στο γαλάζιο πουκάμισο, ο λαιμός που περιείχε ανήκε σ’ άλλα φιλιά πια. Δεν το ξεχνούσα.
Την προηγούμενη νύχτα, με συνοπτικές διαδικασίες, ομολόγησες, κλάψαμε, έφυγες, «τα πράγματα θα τα πάρω αύριο».
Δεν ξέρω αν περίμενες πως θα κρεμαστώ ικέτιδα στο τελευταίο σου βλέμμα ή αν φοβόσουν πως θα τρέξω να καρφωθώ στο στήθος σου αμβλύς και φονικός θυμός, μα παρέμεινα βουβή και ακίνητη στο πάτωμα και, παρά την ισχυρή δόνηση, ένιωθα την αμηχανία σου, σε λυπόμουν που βρέθηκες σ’ αυτή τη θέση. Τη στιγμή που άνοιγες την πόρτα για να διαβείς το κατώφλι, αφήνοντας πίσω τα είκοσι τρία χρόνια μας, σου χαμογέλασα.
Όπως χαμογελάς σ’ ένα παιδί, που παραδέρνει στους υψηλούς πυρετούς. Μια ιωσούλα είναι, θα περάσει, μην ανησυχείτε, λένε συνήθως οι γιατροί, μα εσύ λιώνεις, βλέποντας την ανημπόρια του ν’ ανοίξει τα ματάκια του κι όταν αυτό συμβεί, δεν προλαβαίνεις καμιά σκέψη, μόνο του χαμογελάς κι ακαριαία μέσα σου αναδεύονται η αγάπη, ο πόνος, ο φόβος για να πλάσουν δυνατή και σίγουρη την ελπίδα, λες κι αυτή είναι το μοναδικό, το σπάνιο φάρμακο που θ’ αλλάξει την κατάστασή του.
Έτσι σου χαμογέλασα.
Και ξαφνικά άνοιξε το παράθυρο, απ’ τον δυνατό αέρα και σκορπίστηκαν όλα τα γιασεμιά του αναρριχητικού στο δωμάτιο και μοσχοβόλησε το δάκρυ που ξέφυγε, καθώς ο επιτάφιος της Αγάπης ολοκλήρωνε την περιφορά του, έξω χάραζε.
Στα άδεια συρτάρια άπλωσα με άνεση τα χλωρά ξεπεταρούδια της ελευθερίας μου, όχι εκείνης που, αυτή την ώρα, θα μ’ έσπρωχνε να σε μισήσω για κάθε πικρή λεπτομέρεια που μου πρόσφερες όσο ζήσαμε μαζί, αλλά και για τούτη τη χαριστική βολή.
Προτίμησα την άλλη, την μεγάλη ελευθερία, που μου επιτρέπει ν’ αγαπώ άνευ όρων και για πάντα, ό, τι αγάπησα μια φορά.
Κουράστηκα πολύ να την κατακτήσω κι εσύ στους αγώνες μου να γίνω ένας άνθρωπος που θα εκτιμώ και θα σέβομαι, σ’ αυτήν, αλλά και σε κάθε άλλη τρελή μου επιλογή, στάθηκες πάντα δίπλα μου.
Στο ανταποδίδω, καλέ μου.
Και με συγχωρείς που τώρα κλαίω, αλλά οι αγώνες έχουν και κόπο και οδύνη…

Λ.Δ


Η Λίνα Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός και ηθοποιός. Εργάστηκε ως δασκάλα υποκριτικής, σκηνοθέτις παιδικών παραστάσεων και βοηθός παραγωγής στον κινηματογράφο. Το 1991 πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης, όπου και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της Οργάνωσης – Διεύθυνσης Παραγωγής.
Το 2001 βραβεύτηκε (μαζί με το Νίκο Μουρατίδη) για την συγγραφή του σεναρίου της τηλεοπτικής σειράς «Παππούδες εν δράσει» της ΕΤ1. Στη δισκογραφία εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1993 στο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα». Η στενή συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά καλά τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.
Εκτός από το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα όμως, μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί και με τους: Βίκυ Μοσχολιού, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Λιδάκη, Σταύρο Λογαρίδη, Δημήτρη Μπάση, Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Σταρόβα, Μελίνα Ασλανίδου, Στέλιο Γαργάλα, Αντώνη Βαρδή, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κίτρινα Ποδήλατα και άλλους.

Η Λίνα Δημοπούλου έχει γράψει κυρίως τρυφερά και γλυκόπικρα ερωτικά τραγούδια. Αλλά και κάποια άλλα τραγούδια που δεν διστάζουν να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα και να σχολιάσουν τα κακώς κείμενα  Η γραφή της είναι απλή, άμεση και κατανοητή.
πηγή:orfeas.gr(6 Μαρ 2011)
Η Λίνα Δημοπούλου, πιστή συνοδοιπόρος του Λαυρέντη, τα τελευταία χρόνια έβαλε ελληνικούς στίχους στο κομμάτι του Vasco Rossi “E Adesso Che Tocca A Me” για να μας πει ο Λαυρέντης «Αντέχω», ενώ ο Λαυρέντης σε ένα μουσικό διάλογο με την Μάρθα Φριντζήλα αναρωτιούνται «Ποιος Γιώργος», διασκευάζοντας στα ελληνικά το κόμματι του Adamo. Εκτός από τον Μάνο Ελευθερίου στίχους στο album έχουν δώσει οι: Λίνα Δημοπούλου, Γιώργος Μπακόλας, Γιάννης Μαύρος, Ισαάκ Σούσης, Γιάννης «Μπαχ» Σπυρόπουλος.
πηγή:musiccornen.gr(12 Dec.2014)
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου