Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Σαβίνα Γιαννάτου και Άνοιξη στη Σαλονίκη Τα "Τραγούδια της Θεσσαλονίκης" σε πρώτη live παρουσίαση

από Γιώργο Χαρωνίτη,athinorama.gr

Στο "Gazarte" στις 8/3 θα γίνει η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου άλμπουμ της Σαβίνας Γιαννάτου και του γκρουπ Primavera en Salonico που έχει τίτλο "Songs of Thessaloniki" και κυκλοφορεί από την ECM / Μικρή Άρκτος.

Πραγματικό «χωνευτήρι» λαών στη βαλκανική / ανατολική μας περιοχή, η Θεσσαλονίκη υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά πολυπολιτισμικά σημεία της χώρας μας (και του χώρου μας ) εδώ και αιώνες. Κάτι από τις μουσικές και τα τραγούδια όλων αυτών των λαών είναι που δίνουν την πολιτισμική κληρονομιά στην υπέροχη αυτή πόλη και δίνουν το έναυσμα στη Σαβίνα Γιαννάτου και το γκρουπ Primavera en Salonico να βγάλει ένα εξίσου υπέροχο μουσικό / δισκογραφικό εγχειρίδιο. Ο τίτλος του είναι “Songs of Thessaloniki” και η εταιρία που το εκδίδει είναι, φυσικά, η ECM / Μικρή Άρκτος. Και η πρώτη live – και παγκόσμια, γιατί εδώ η λέξη έχει την ουσία της – παρουσίασή του γίνεται στο “Gazarte” (8/3 ).

Το άλμπουμ αυτό θα παρουσιαστεί σε μια σειρά παραστάσεων σε ευρωπαϊκή περιοδεία: Ascona (19 Μαρτίου ), Heidelberg (20 Μαρτίου ), Den Haag (21 Μαρτίου ), Utrecht (22 Μαρτίου ), Ghent ( 24 Μαρτίου ), Antwerp (25 Μαρτίου ), Vienna (26 Μαρτίου ), Villach (27Mαρτιου, ) Glarus (28 Μαρτίου ), Rapperswill (29 Μαρτίου ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου