Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

16 χρόνια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου!

Tο ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας είναι εδώ! Bienvenue!

Από τον Πάνο Γκένα cinemag.gr

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας.
Μέσα στα 15 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου (το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Φέτος καλωσορίζει το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεργάζεται για το εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού με το δημιουργικό γραφείο This is Τhat, και αναθέτει τη δημιουργία του spot του Φεστιβάλ στην Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερη ταινίας μικρού μήκους για το 2014, για το Washingtonia από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Το τρέιλερ του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Πάνος Κούτρας («Xenia», «Στρέλλα») και μέλη οι Basile Doganis (σκηνοθέτης, ηθοποιός), Stéphane Foenkinos (σκηνοθέτης), Μαρία Καλλιμάνη (ηθοποιός) και Έρση Σωτηροπούλου (συγγραφέας).
Η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ θα είναι η «Οικογένεια Μπελιέ», η υπέροχη κωμωδία του Eric Lartigau, ενώ για τη λήξη το Φεστιβάλ φύλαξε έναν παλιό γνώριμο (και αγαπημένο στο ελληνικό κοινό σκηνοθέτη), τον Φρανσουά Οζόν και τη νέα του ταινία «Η Καινούργια Φιλενάδα».
Δείτε αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ
Το 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην Αθήνα, από 19 ως 25 Mαρτίου 2015 και στη Θεσσαλονίκη, από 26 Μαρτίου ως 1 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου