Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

"Οι ωραιότερες διακοπές μου", γνωριμία με την συγγραφέα και εικαστικό Παρασκευή Κηπουρίδου

¨Όταν μπορέσουμε να κοιτάξουμε γύρω μας, ανακαλύπτουμε με έκπληξη ότι βρίσκονται άτομα με πολλά και πλούσια ενδιαφέροντα, που περνούν σχεδόν απαρατήρητοι. Δεν επιδιώκουν και δεν θέλουν την δημοσιότητα, είτε στο πρόσωπο τους, είτε για τα  δημιούργηματά τους. Έχουμε φτηνύνει την ζωή μας με γλάστρες, με ανύπαρκτα άτομα που έχουν την ικανότητα να προβάλλουν το άτομο τους. Η τηλεόραση, μας συμπεριφέρθηκε με χυδαίο τρόπο. Κακώς την εμπιστευθήκαμε. Αρκετά πλέον, η ζωή μας έκανε πολλές διαδρομές ανάμεσα στα σκουπίδια .Καιρός να ξεχωρίσουμε την ποιότητα, που ακόμη συνεχίζει να κρύβεται ανάμεσα μας. Αρκεί και μόνο να αποφασίσουμε να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά γύρω μας.
Την Παρασκευή Κηπουρίδου γνώρισα όταν μου εμπιστεύθηκε να αναρτήσω στο blog μου , ένα αφιέρωμα για το χωριό της ,τον τόπο που γεννήθηκε "Χαραυγή, το χωριό που έδυσε για να φωτίσει την Ελλάδα" .Στην συνέχεια βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο που έγραψε κι έντυσε με δικές της εικόνες , για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τίτλο  «Οι ωραιότερες διακοπές μου»  και υπογράφει με το όνομα Αδαμίδου .Στοιχηματίζω ότι έχει γράψει πολλά βιβλία που δεν έχει ακόμη αποφασίσει την έκδοση τους. 
Σήμερα σκοντάφτω στο προφίλ της στο f/b και βρίσκω τον εικαστικό της πλούτο. Ελαιογραφίες σε καμβά, κάποια είναι σύνθετη τεχνική με προσθήκη άλλου υλικού, μοντέρνα ή κλασσικά, και παιδικά.
Νηπιαγωγός στο επάγγελμα για πολλά χρόνια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε, είναι γεμάτη από αισθήματα και  εικόνες με πλούτο συμπεριφοράς και ανάσες αγάπης.


Τάσος Ορφανίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου