Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης από 7-10 Μαίου 2015

Η ισπανική, πορτογαλική και λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία, έχει την τιμητική της στην  διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 7 Μαίου που άνοιξε  τις πύλες της η Helexpo
Με  πρόγραμμα αφιερωμένο στους Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες,  Χόρχε Λουίς Μπόρχες,  Φερνάντο Πεσσόα   Εντουάρντο Γκαλεάνο ,την  έκθεση πορτρέτων από 69 σκιτσογράφους της Λατινικής Αμερκής και μουσικές -ποιητικές βραδιές να συμπληρώνουν το αφιέρωμα, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Στο πρόγραμμα προστέθηκε έντονα το στοιχείο του σινεμά, εμπνευσμένο από λογοτεχνικά έργα με προβολές ταινιών από τα φεστιβάλ  κινηματογράφου Δράμας και Θεσσαλονίκης.
Οι Μανώλης Αναγνωστάκης,  Ζήσιμος Λορεντζάτος και  Μένης Κουμανταρέας, θα είναι οι λογοτέχνες για τους οποίους το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει ειδικά αφιερώματα για το έργο τους και την κληρονομιά που μας άφησαν με την αποχώρηση τους.


 Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της ΔΕΘ – HELEXPO, στα  Περίπτερα 13 & 15,  με ελεύθερη είσοδο, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου