Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

"Κοντά 90 χρόνων, που η ψυχή διαψεύδει"

Τα 90 χρόνια είναι κοντά, κουβαλάνε βαρίδια στο σώμα και το μυαλό χάνει κάποιες  στιγμές που τους πλησιάζουν. Κάθε φορά η ψυχή διαψεύδει και δεν λέει να τα παρατήσει. Δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στα χρόνια που κύλησαν, αλλά δεν τους πρόδωσαν.

Μικρές γουλιές από τσίπουρο και το άκουσμα της πρώτης πενιάς στο μπουζούκι, ξύπνησαν τα νιάτα, ανέβηκε η διάθεση. Το να σηκωθούν απ’ την καρέκλα και να ρίξουν την γυροβολιά ήταν απλή λεπτομέρεια. Να ζευγαρώσουν τα χέρια, το δάκρυ να κυλήσει, τα πόδια όμως να μη χάνουν το βήμα. Λίγο ακόμα, αντέχουν και στον επόμενο γύρο, μάλλον δεν τους πέρασε καθόλου απ' το μυαλό η αμφιβολία.

Η συγκίνηση στο φόρτε της, αλλά τα μάτια να λάμπουν γιατί η θύμηση έχει δύναμη και τα χρόνια όσο βαριά κι αν είναι στους ώμους, δεν μπορούν να τα θολώσουν.Όσες φορές αναγκάστηκαν σε δοκιμασία τα κατάφεραν, γιατί όχι και τώρα. Το μήνυμα βγαίνει αυθόρμητα και η αγκαλιά είναι σφιχτή,κρατά ο ένας τον άλλον γερά, δεν τον αφήνει να πέσει.

Τους καμάρωσα, βαριά κληρονομιά σκέφθηκα και έκρυψα  το πρόσωπο στα χέρια  για να μη φανεί το δάκρυ που άρχισε να με προδίδει.


Τάσος Ορφανίδης


2 σχόλια:

  1. Μεγάλη συγκίνηση, να βλέπεις τους ανθρώπους όπου σου έχουν φέρει στο κόσμο και σε μεγάλωσαν ,κάνοντας δύο δουλειές ο πατέρας μας θέλοντας να μη μας λείψει τίποτε, με τα καλύτερα τρόφιμα και ρούχα. Αχ και να ήταν τα νιάτα δυο φορές ,μα τα γηρατειά καμιά .Θα μας αξιώσει ο θεός να φθάσουμε τα χρόνια τους ,και να είμαστε στα πόδια μας ώστε να μπορούμε τουλάχιστο να βλέπουμε τους νεότερους να χορεύουν. Για σου Πατέρα λεβέντη και παλληκάρι Μάνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγιξες πάλι τις ευαίσθητες μου χορδές Τάσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή