Θεωρείται από τους σημαντικότερους Ούγγρους συγγραφείς. Τα βιβλία του Το Τανγκό του Σατανάκαι η Μελαγχολία της Αντίστασης μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο από τον φίλο του Μπέλα Ταρ, για τον οποίο έχει γράψει επίσης προτότυπα σενάρια. Η Σούζαν Σόνταγκ τον έχει χαρακτηρίσει "μετρ της Αποκάλυψης". Ο ίδιος θεωρεί λογοτεχνικό του πρότυπο τον Φραντς Κάφκα. Ο Λάσλο Κρασναχορκάι είναι ένας ιδιαίτερος δημιουργός. Από την Τρίτη το βράδυ είναι επιπλέον ο φετινός αποδέκτης του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ.
Ως συγγραφέα "με όραμα, με εκπληκτική ένταση και ποικιλία αφηγηματικών φωνών, που συλλαμβάνει την υφή της σημερινής ύπαρξης σε σκηνές τρομακτικές, παράξενες, αποκρουστικά κωμικές και συχνά συγκλονιστικά όμορφες", τον σύστησε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής  Μαρίνα Γουόρνερ, στην εκδήλωση της απονομής του Βραβείου, την Τρίτη το βράδυ, στο Μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα "με αυτό το βραβείο να βρω νέους αναγνώστες στον αγγλόφωνο κόσμο", ενώ στις πηγές έμπνευσής του εκτός από τον Κάφκα πρόσθεσε τον κιθαριστή Τζίμι Χέντριξ και την ιαπωνική πόλη Κιότο.
Γεννημένος  το 1954 στην πόλη Gyula της Ουγγαρίας, ο Λέσλο Κρασναχορκάι σπούδασε νομικά και φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Ζέγκεντ και της Βουδαπέστης και ήδη συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους Ούγγρους συγγραφείς. Είναι πολύ γνωστός εκτός από την πατρίδα του και στη Γερμανία και έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, ανάμεσα στα οποία το βραβείο Κossuth, που αποτελεί την πιο σημαντική διάκριση της Ουγγαρίας, και το γερμανικό βραβείο Bestenliste-Prize. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα τσέχικα, τα βουλγάρικα, τα εβραϊκά, τα ιαπωνικά, ενώ στα ελληνικά κυκλοφορεί το "Πόλεμος και πόλεμος" (εκδ. Πόλις).
Μεταξύ των συγγραφέων που έχουν τιμηθεί με βραβείο Booker είναι ο Αμερικανός Φίλιπ Ροθ (2011) και η Καναδή Άλις Μονρό (2009).