Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Μήπως στερούμαστε κάθε σοβαρότητας ; γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

Βρισκόμαστε σε μια εποχή παραλογισμού και παροξυσμού εν όψει μιας αμφίβολης όσο και αμφιλεγόμενης συμφωνίας( Θάνος Χαρίσης)

Αγαπημένο έργο.Salvador Dali,Η Εμμονή της Μνήμης


Το τοπίο είναι απόλυτα ήσυχο, σχεδόν νεκρικό. Βλέποντας αυτόν τον πίνακα αισθάνεσαι πως όλα έχουν παύσει. Ίσως να βρισκόμαστε μια στιγμή, μετά το οριστικό τέλος. Όχι μια στιγμή προτού όλα τελειώσουν, αλλά εφόσον όλα, πλέον, τελείωσαν. Ο φόβος είναι ίσως. και ο λόγος που πιστεύουμε στα ρολόγια τοίχου παρά στο ρολόι της ψυχής μας.(sxolizografikis.gr)

Μήπως στερούμαστε κάθε σοβαρότητας ; 

Ο πανικός κουρδίστηκε καλά και κερδίζει έδαφος.Μπα δεν σκιάζομαι, έχω για να φάω μια μέρα θα μου κάνει πίστωση ο μπακάλης, ο μανάβης, ο χασάπης  ,οι γείτονες με λίγα λόγια,δεν μιλάμε για το LIDL.Για να πούμε του στραβού το δίκαιο πάντα αυτοί με τάιζαν, οι φίλοι γείτονες που χα μια καλημέρα και τον παρά μου είτε ήταν δραχμούλα είτε ευρουλάκι τον τιμούσαν με το χαμόγελο τους .Αυτό σκέφτομαι να πάω να πω μια καλημέρα.

Μια πίστωση εγώ μια πίστωση αυτός, αλληλεγγύη την ξεχάσαμε;

Δεν μας φοβίζουν τα ρόπαλα άντεξε πολλά η καμπούρα δεν θα ισιώσει τώρα.Κρατάτε αδέλφια ακόμη λίγο να βγάλουμε την ανηφόρα, μη ντρέπεστε τον γείτονα αδελφός είναι.
Ο εχθρός βρίσκεται στους αφανείς, αυτούς που δεν τους γνωρίζουμε και δεν τους καταλαβαίνουμε, αυτούς ντε της διαπλοκής ότι να σημαίνει αυτό. Όλη την περίοδο της μαύρης πενταετίας, έχουμε μάθει πολύ καλά τι σημαίνει πανικός, τρομοκρατία. Οι διαπλεκόμενοι το ξέρουν πολύ καλά, εφόσον βρίσκεται στο πετσί τους. Συνδιαλέγονται σκεπτόμενοι και σχεδιάζοντας την επόμενη κίνηση.

Ας κάνουμε λοιπόν κι εμείς την δική μας κίνηση , είναι δικαίωμα μας. 

Τάσος Ορφανίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου