Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

"Ο φόβος είναι αντίδραση. Το θάρρος είναι απόφαση" , Θάνος Χαρίσης

φωτογραφία Θάνος Χαρίσης

 Είναι απλό, δύσκολα όμως κατανοητό.

Ο φόβος είναι το εργαλείο που καλλιεργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, σε κρίσιμες στιγμές της χώρας . Είναι μακριά από τις δυνάμεις του μέσου Έλληνα να αποφύγει να επηρεάζεται η ψυχολογία του από τα διλήμματα που του θέτουν . Όταν κυρίαρχα μέσα πληροφόρησης είναι τα ιδιωτικά κανάλια με δημοσιογράφους αμφιβόλου αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση, ο απλός πολίτης γίνεται θύμα τους κι έχουμε το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα έξω από τις τράπεζες.

Ο καθένας μας χρειάζεται θάρρος για να προσπεράσει τον ύφαλο, να μη αφεθεί έρμαιο των εξελίξεων, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι με την ψήφο του μπορεί να επιλέξει την στάση του για  την μελλοντική πορεία της χώρας. 

Το δημοψήφισμα είναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη, ας μη αμφισβητείται από κανένα. 

Οι πολιτικοί που μας οδήγησαν επί δεκαετίες στην κατηφόρα, σήμερα  λουφάζουν, κρυφογελούν και χαίρονται για την δυστυχία μας. Οι ευθύνες δεν τους καταλογίστηκαν, περιμένουν στην γωνία για να επανέλθουν δριμύτεροι, να φάνε τις σάρκες μας από τα υπολείμματα μας.


Κι όμως εγώ σαν πολίτης και κυρίως σαν άνθρωπος Χρειάζομαι το Χαμόγελο του γείτονα, του συγγενή, του φίλου, του συναδέλφου. Αν το χάσω αλίμονο σε μένα γιατί δεν προσπάθησα, αλίμονο σε σένα που εγκλωβίστηκες.

Τάσος Ορφανίδης

1 σχόλιο: