Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

"θερινό σινεμά, ένας όμορφος κήπος με αστέρια" γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

Φωτ. Δ. Τσεβάς - Σινέ Σπόρτιγκ, Δημοτικός κινηματογράφος, Νέα Σμύρνη, Αθήνα, 2007.

Μέσα στην καθημερινότητα μας, ανάμεσα σε τηλεοπτικές και ιντερνετικές πληροφορίες και στην αβεβαιότητα που έχει εισχωρήσει στην ζωή μας, υπάρχει πάντα μια όαση . Δεν χρειάζεται να ψάξουμε ιδιαίτερα,το θερινό σινεμά  βρίσκεται στα στενά της πόλης μας, στην γειτονιά μας ,στα πάρκα. Γινόμαστε παρατηρητές να ξεφυτρώνουν αίθουσες, με πρωτοβουλίες δήμων  η κοινωνικών ομάδων. 

Τα θερινά σινεμά έχουν μια διαφορετική αίγλη, ίσως να μη προβάλλονται ταινίες πρώτης κυκλοφορίας, αλλά η επιλογή τους συνήθως ταιριάζει με ότι έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια..Αν καταφέρουμε να ξεσηκωθούμε από τον καναπέ και αφήσουμε την τηλεόραση, να κάνουμε την βόλτα μας, θα συναντηθούμε με γνωστά η άγνωστα πρόσωπα, θα σχολιάσουμε την επικαιρότητα,θα βρούμε εισιτήριο των 5 ευρό ακόμη και δωρεάν, για να απολαύσουμε κάποια αγαπημένη ταινία.

Διαλέξτε τον πιο όμορφο κήπο, το καλύτερο κρασί, ενδιαφέροντες τύπους για παρέα στο θερινό σινεμά της γειτονιάς σας και την ταινία επιλογής σας.  Αν δεν το κάνετε θα μείνετε αραγμένοι αιώνια στους καναπέδες σας, ενώ κερδίσατε την μόνιμη μοναξιά.

Ξεκουνηθείτε , αποδράστε από το τέλμα και βρείτε να κάνετε κάτι ρομαντικό με μια ταινία επιλογής σας, με θέα τον ουρανό της πόλης σας. Το μυστικό είναι να ντυθείτε απλά φορώντας ότι πιο ελαφρύ και απολαύστε το ποτό σας με την ταινία που σας αρέσει. Μακριά από καναπέδες, τηλεόραση, γιούρογκρουπ και ότι άλλο τρελό συμβαίνει στην επικαιρότητα. Πάρτε μια δόση χαλάρωσης για την επόμενη ώρα, την άλλη μέρα, την διαφορετική εβδομάδα. Νοιώστε απλά σαν στο σπίτι σας.

 Μπορεί να σας τύχει καλή παρέα η να έχετε καλή παρέα. Όλα χρειάζονται την ευκαιρία τους .Μπορεί να έχουμε στριμωχτεί, αλλά μια καλή ταινία προσφέρει χαλάρωση. Ποιος  είναι αυτός που δεν την χρειάζεται.

Λοιπόν γι’ αυτή την εβδομάδα παρά τις στεγνές μέρες που διανύουμε, υπάρχουν ωραίες επιλογές, ανάλογα με τα γούστα. 
Όπως το ντοκιμαντέρ "Amy: Το Κορίτσι Πίσω Από το Όνομα" ή το θρίλερ «Σκοτεινός Τόπος». Σημειώστε και το αριστούργημα του Ναγκίσα Όσιμα « Αυτοκρατορία των Αισθήσεων», αλλά και τα «Μαζί σου κι ας Πεθάνω», «Magic Mike XXL», «Μακρύ, καυτό καλοκαίρι»

Καλό θερινό σινεμά!

Τάσος Ορφανίδης

Φωτ. Ι. Ασημακόπουλος - Σινέ Άρτεμις, Δημοτικός κινηματογράφος, Παπάγος, Αθήνα, 2008
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου