Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

"Το Σήμερα άφησε πίσω του το Χθες" γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

φωτογραφία Θάνος Χαρίσης

Ένα κάλεσμα πλανιέται στον ορίζοντα,το Σήμερα άφησε  πίσω του το Χθες .
Μπορούμε να συναντηθούμε στο ίδιο σταυροδρόμι, εκεί που τα λέγαμε παλιά .Οι φωνές μας γνώριμες , οι συνήθειες γνωστές , τα στέκια δεν άλλαξαν, καιρός να ιδωθούμε.

Οι πολιτικοί πήραν τις βαλίτσες τους, άλλος για βόρεια άλλος για το σπίτι του και άλλοι για να βάλουν τα άπλυτα τους στη σκάφη, όπως παλιά.

Εμείς μείναμε στο ίδιο μετερίζι, το κονάκι μας περιμένει να ακουμπήσουμε τα όνειρα μας ξανά. Αν και τραυματίστηκαν έχουν μείνει ζωντανά, περιέχουν ελπίδα.

Χθες μαζευτήκαμε από κάθε μεριά, με καλή θετική διάθεση χωρίς την νοοτροπία του νικητή, αλλά με συγκατάβαση και προβληματισμό για το αύριο που ξημερώνει. Υπήρχε όμως μια θετική αύρα, οι φίλοι που φέρανε τα όργανα τους πιάσανε τις νότες , το κούμαρο γέμιζε τα ποτήρια, οι μεζέδες βοηθούσαν στο κέφι, οι συζητήσεις γνωστές.

 Γρήγορα όμως το τραγούδι πήρε την θέση της κουβέντας, η καρδιά ξεκουράστηκε, το χαμόγελο φάνηκε στα χείλη από αισιοδοξία. Δεν είχε καμία σημασία τι κάναμε το πρωί που πήγε η ψήφος μας, σημασία είχε ότι το βράδυ μας βρήκε  μαζί.


Ας είναι, το ξημέρωμα βρήκε την νύχτα να χαμογελά.  

Τάσος Ορφανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου