Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

"Δεν τον πρόλαβα, έφυγε" γράφει ο Τάσος Ορφανίδης


<Δεν τον πρόλαβα, έφυγε> .Μια έκφραση γεμάτη πόνο που ακούγεται συνήθως σε ξαφνικές απώλειες. Τα γεγονότα μας απορρόφησαν και δεν αφουγκραζόμαστε. Είναι φυσικό όταν αφορούν την ίδια την ζωή .

Η ζωή όμως είναι γύρω μας, την συναντάμε παντού, την βλέπουμε στα μάτια των αγαπημένων μας, στο χαμόγελο των φίλων μας, στο δάκρυ που ξέφυγε όταν προσπαθούσαμε να το συγκρατήσουμε για να μη προδοθούμε.

Πόσο γλυκιά είναι όταν οι εξελίξεις μας αφήνουν να κοιτάξουμε παραπέρα. Πόσο πόνο όμως έχει όταν αγαπημένα άτομα μακρινά η πιο κοντινά φεύγουν ,έτσι απλά σαν τον άνεμο ίσως με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκαν.

Μαθηματικός ο Χρήστος, ζούσε με την οικογένεια του στα Γιάννενα αλλά αγαπούσε το χωριό της γυναίκας του, τα Βράσταμα στην Χαλκιδική. Τον πρόδωσε η καρδιά του, άδικη προδοσία. Αγαπούσε την ζωή , τους φίλους του την οικογένεια του . Όλα και όλους τους αντιμετώπιζε με το χιούμορ του. Τον γνώρισα τα τελευταία χρόνια αλλά βρήκα έναν φίλο.

Κάποια στιγμή έγραψα < πόνος είναι μαθηματική πράξη, γινόμενο που αλλάζει>, ας με συγχωρήσουν οι μαθηματικοί αλλά έτσι το είδα και έτσι συνεχίζω να το βλέπω με το ξαφνικό ταξίδι του φίλου Χρήστου.Ο πόνος της απώλειας φέρνει δάκρυα που γίνονται βροχή για να μη χαλάσει η παρέα.

Καλό ταξίδι φίλε μου,το χιούμορ σου θα μένει ζωντανό σαν παρουσία ανάμεσα μας.

Τάσος Ορφανίδης
4 σχόλια:

 1. Καλο του ταξιδι Τασο μου....
  Χωρις να γνωριζω τον Χρηστο, τολμω να πω πως πρεπει να 'ταν, ενας γλυκος, ωραιος ανθρωπος....
  Φαινεται στο προσωπο του, αλλωστε....και οπως λεν, το προσωπο ειναι ενιοτε, ο καθρεφτης της ψυχης μας..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής" , πάλευε με την κιθάρα του τους στίχους που του άρεσαν , στο αυτοκίνητο του θα έβρισκες κασέτες με παλιές ραδιοφωνικές εκπομπές κυρίως θεατρικές, στα ταξίδια του τις άκουγε κατ'επανάληψη .Μεγαλείο ψυχής που διανθιζόταν με το χιούμορ του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλό ταξίδι στον φίλο σου Τάσο..

  η καρδιά όταν σε προδίνει, αμαχητί σε δίνει (δεν τυραννιέσαι)
  η απώλεια είναι πιο σκληρή για τους οικείους, που τους βρίσκει απροετοίμαστους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή