Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

"ο ήλιος και η θάλασσα" γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

Φωτογραφία Τάνια Σαραφιανού

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά μόνο η καρδιά μας βράζει από το λιοπύρι. Οι παραλίες ακόμη μετράνε τους κολυμβητές, ενώ οι ομπρέλες περισσότερο για εικαστικό κάδρο θυμίζουν παρά για να φιλοξενήσουν στον ίσκιο τους λουόμενους.

Λοιπόν ας κλείσουμε την τηλεόραση, ας κλείσουμε τα αυτιά και ας σπεύσουμε να κάνουμε τα μπάνια μας. Ένα σακίδιο στον ώμο, λίγα απαραίτητα, σκηνή, υπνόσακος και φύγαμε. Μάθαμε να έχουμε τις τσέπες γεμάτες, ωραία είναι να παραμένουν άδειες, είναι ψυχολογικό το θέμα, αποβάλλετε το άγχος. 

Αρνιόμουν να έχω χρήματα στις τσέπες, η γυναίκα μου τα έπαιρνε στο κρανίο, αλλά το σήμερα με βρήκε προετοιμασμένο, χωρίς λεφτά και σε κουλ κατάσταση.

Οι τράπεζες δεν χρεώνουν τόκους υπερημερίας την περίοδο τραπεζικής αργίας, το ίδιο συμβαίνει με την ΔΕΗ και τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών και γενικά το σύνολο των υποχρεώσεων. 

Η ζωή είναι ωραία, απολαύστε την χωρίς πληρωμές, χωρίς λεφτά, λίγο φαγί, καλή διάθεση ,καμιά νότα με φίλους και τσιπουράκι με καλό μεζέ για να πάνε τα φαρμάκια κάτω  .


Μη πτοείστε, από το ευρώ δεν βγαίνουμε, συμφωνία θα γίνει, μακάρι να συνεχισθεί η τραπεζική αργία θα έχουμε οικονομία στο οικογενειακό τραπέζι.Έχει κανένα νόημα  η αγκαλιά με την τηλεόραση και γεμάτοι οι προθάλαμοι των ψυχιάτρων;

Καλοκαίρι μπροστά μας ας το απολαύσουμε, κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει τον ήλιο και την θάλασσα, κανείς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου