Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Ακριβό στολίδι, γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

"απ' ότι θυμάμαι" 

Ο καθρέφτης έδειχνε την ομορφιά της , δεν είχε ψευδαισθήσεις. Καθισμένη στο σκαμπό στριφογύριζε εκμεταλλευόμενη την εικόνα της, έπαιζε με τους πλευρικούς καθρέφτες για να μη αφήσει καμία εκκρεμότητα πάνω της. Η νυχτικιά της ήταν μεταξωτή, από τα ακριβότερα μαγαζιά αγορασμένη. Η τουαλέτα της φορτωμένη με αρώματα κάθε λογής από κάθε τόπο, τα ακριβότερα, αγορασμένα η σταλμένα απευθείας από οίκους περιωπής. Η μπιζουτιέρα της είχε κοσμήματα β’ διαλογής, της καθημερινότητας. Τα άλλα που φορούσε σε στιγμές ξεχωριστές, τα είχε  καλά κρυμμένα.

Η έξοδος της από το σπίτι ήταν ολόκληρη διαδικασία. Ξεχωριστά φορέματα ακριβά, η ντουλάπα της ήταν το πλουσιότερο σημείο του σπιτιού. Η κάθε μέρα ήταν διαφορετική μέρα, άλλο ντύσιμο ακόμη και για τα ψώνια της γειτονιάς, αν και τα απόφευγε, συνήθως της τα παρέδιδαν στο σπίτι. Το περπάτημα της ξεχωριστό με γυναικεία χάρη. Οι κινήσεις της προσεγμένες, είχαν μια αφηρημάδα αλλά για να τραβούν την προσοχή. Τα βλέμματα των αντρών έπεφταν βροχή πάνω της αλλά τα προσπερνούσε αδιάφορα, δεν πάτησε το στεφάνι της, κοκέτα ήταν.

Της άρεζε να είναι όμορφη Ακόμη και στα βαθιά της γερατειά δεν έβγαινε έξω, αν δεν περιποιούταν την εμφάνιση της . Ευγενική, με το χαμόγελο πάντα αλλά σοβαρή, προσεγμένη στο ντύσιμο, γυναίκα με τα όλα της.


Πώς να ξεχάσεις μια τέτοια γυναίκα που η σημασία της λέξης ήταν πάνω της. Ακριβό στολίδι! 

<Αφιερωμένο> 

Τάσος Ορφανίδης 3 σχόλια: