Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ένα καράβι με χιλιάδες ψυχές, γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

Φωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος
"Η Ελλάδα πεθαίνει"

Είναι ένα μικρό καράβι με χιλιάδες ψυχές, που ταξιδεύει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Αυτή η ελπίδα που έγινε σημαία για κάθε κατατρεγμένο, εντός και εκτός συνόρων. Ελπίδα στους πολίτες της χώρας  και στους πρόσφυγες για ένα καλύτερο κόσμο. Με διαφορετική σκοπιά αλλά κοινό παρονομαστή. 

Η ζωή αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων,δεν ταυτίζεται με την ζωή του Έλληνα στην χώρα του. Διώχτηκαν από την πατρίδα τους και βρίσκονται σε αναζήτηση της τύχης τους για την προστασία της οικογένειας τους. Ο Έλληνας πολίτης ταλανίζεται από το 2010 σε μνημονιακές καταστάσεις, είδε ραγδαία μείωση του εισοδήματος του, την ανεργία στο προσκήνιο, την μάστιγα της πείνας για την οικογένεια του, να χάνει το σπίτι του έπειτα από αιματηρές οικονομίες χρόνων. Ατέλειωτες ιστορίες που θλίβουν και πονούν.

Ιστορίες που έχουν γραφεί την ίδια εποχή, στον ίδιο χρόνο της ευμάρειας των Δυτικών λαών. Ίσως ήρθε η ώρα οι Δυτικοί να πληρώσουν τα λάθη των κυβερνήσεων τους. 

Οι πλούσιες χώρες για τις παρεμβάσεις τους και την προμήθεια οπλικών συστημάτων, με σκοπό την ανατροπή κυβερνήσεων προβάλλοντας το πρόσχημα της ελευθερίας των χωρών της Ανατολής. Απώτερος στόχος τους ο έλεγχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Στην χώρα μας για το πνίξιμο της οικονομίας με σκόπιμες πωλήσεις, υπερτιμολογήσεις και παρεμβάσεις στην δημοκρατία.Απώτερος στόχος ο έλεγχος των πλούσιων κοιτασμάτων  στο υπέδαφος της, ο ήλιος της και οι ομορφιές της.

Στους μεν και τους δε οι κυβερνήσεις υπήρξαν πιόνια των εύρωστα οικονομικών χωρών.Τα μέλη τους επεδίωξαν το προσωπικό συμφέρον τους, ταυτισμένο με την λαμογιά.

Οι κυβερνήσεις των ισχυρών οικονομιών, αργά η γρήγορα θα πληρώσουν το τίμημα των ενεργειών τους. Το δυστύχημα είναι ότι το τίμημα θα είναι ακριβό και θ’αγγίξει τους απλούς πολίτες.

Ένα χέρι βοήθειας είναι χρήσιμο σε κάθε κατατρεγμένο συμπολίτη μας και συνάνθρωπο μας. Ποτέ δεν είναι αργά!

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος τους, μόνο που οι συνειδήσεις παραμένουν αγκυλωμένες και ο φόβος κυρίαρχος.

Φωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος

Η Ελλάδα πεθαίνει ,αν είναι να πεθάνει γρήγορα. Η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει θόρυβο ( Αυτά τα λόγια φώναζε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος υποδυόμενος τον ταξιτζή στην ταινία του πρόωρα χαμένου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995 «ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» )

Τάσος ΟρφανίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου